Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na zámek do Lednice znovu vyjede Hurvínek a Skaličák. Lidé si za cestu letos připlatí

Ani letos cestující do Lednice neochudí o železniční romantiku v podobě historického motoráčku Hurvínka. Turisty povozí po celou turistickou sezonu. Vyjíždí tradičně o svátcích a víkendech. Oproti loňskému roku si ale zájemci o svezení za jízdu připlatí.

Nostalgický vlak se už každoročně vrací do vyjetých kolejí z Břeclavi do Lednice a ani letos své fanoušky nezklame. Pokochat se krásami jižní Moravy z okénka téměř sedmdesát let starého motoráčku mají možnost výletníci od 30. dubna do 4. září. Výjimku vlak udělá akorát v sobotu 21. května a 10. září, kdy se místo něj vydá na trať parní vlak s lokomotivou Skaličák, vozy Rybáky a historický restaurační vůz.

„Zatímco v historickém motorovém voze je možné přepravovat jízdní kola, v parních vlacích je přeprava jízdních kol vyloučena,“ varuje tisková mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová všechny, kteří by si brousili zuby na oblíbenou cyklistiku v Lednicko-valtickém areálu.

Změnou jsou v letošním roce akorát ceny jízdenek, které lze koupit už od 16. dubna. Za výlet Hurvínkem sice lidé opět zaplatí 40 korun jako loni. Oproti tomu jedna jízda v parním vlaku vyjde na stovku, což je o 20 korun více než loni. Zpáteční lístek stojí 180 korun, tedy o 60 korun více než v uplynulé turistické sezoně. Od začátku dubna také platí nová pravidla pro uplatňování slev na jízdné. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto České dráhy

Štítky doprava, Břeclav, Lednice, vlak, Hurvínek, historie, České dráhy, Jihomoravský kraj, Lednicko-valtický areál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zámek do Lednice znovu vyjede Hurvínek a Skaličák. Lidé si za cestu letos připlatí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.