Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně čeká na řidiče nová dopravní past. Uzavře se frekventovaná Palackého třída

Výrazné dopravní omezení čeká řidiče v Brně, kde se od soboty na čtvrt roku omezuje provoz na frekventované Palackého třídě. Vytěžovaná trasa v Králově Poli se uzavírá motoristům kvůli plánované rekonstrukci tramvajové trati, opravě kanalizace i úpravě předjízdných pruhů.

Oprava kolejí se týká zhruba půl kilometru dlouhého úseku od Semilassa po zastávku Tylova. Městský dopravce chce současnými pracemi navázat na nedávnou rekonstrukci tamějšího tramvajového trojúhelníků. Tentokrát vymění koleje i opraví zastávky. 

V úseku od zastávky Semilasso po zastávku Tylova odstraníme stávající kolejový rošt a nahradíme jej novou moderní konstrukcí. Při rekonstrukci použijeme všechny dostupné odhlučňovací prvky jako jsou antivibrační rohože a pryžové bokovnice, které tlumí hluk pocházející z tramvajového provozu. Tramvajová trať a kryt jsou v této oblasti v havarijním stavu,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna (DPMB) Miloš Havránek, podle nějž vyjdou náklady na rekonstrukci 475 metrů trati na celkem 60 milionů korun. 

O stavební práce v lokalitě se přihlásily i další městské firmy. Brněnské komunikace si vezmou na starost úpravu předjízdných pruhů, vodárny a kanalizace pro změnu využijí stavebního ruchu k tomu, aby opravily inženýrské sítě od Semilassa po ulici Boženy Němcové. „Důvodem opravy je špatný technický stav kanalizace, která byla položena již v roce 1929,“ popsal detaily opravy kanalizace vedoucí útvaru inženýrských služeb Brněnských vodáren a kanalizací Jaromír Peška.

Motoristé neprojedou

Do komplikací se kvůli rekonstrukci dostanou motoristé, kterým se opravovaný úsek uzavře od soboty až do konce června.  „Řidiče čeká úplná uzavírka Palackého třídy v úseku Kosmova – Mánesova. Ve směru na Řečkovice bude vjezd povolen vozidlům městské hromadné dopravy, zásobování a návštěvníkům LIDL,“ sdělila Anna Dudková z tiskového odboru brněnského magistrátu.

Změny se týkají také tramvajových linek. Šaliny na lince číslo 1 mířící do Řečkovic a z Řečkovic projedou úsekem po jedné koleji. Provoz jedničky dopravce omezí jen při několika víkendových výlukách. Omezení se dotkne rovněž autobusové dopravy.  „Linky 41, 71 a noční linka N91 pojedou ve směru do centra odklonem přes ulici Žitnou a Novoměstskou ke královopolskému nádraží. Autobusy na lince N90 pojedou ve směru do centra v úseku Vozovna Medlánky – Husitská odklonem a vynechají zastávky Tylova a Semilasso. Ve směru z centra jedou po své trase, na konci května přesuneme zastávku Tylova asi o sto metrů dopředu,“ dodal k opatření dopravní ředitel DPMB Jan Seitl

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, DPMB, rekonstrukce, Uzavírka, Magistrát, kanalizace, oprava, Dopravní podnik města Brna, Královo Pole, Semilasso, Řečkovice, Božena Němcová, Lidl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně čeká na řidiče nová dopravní past. Uzavře se frekventovaná Palackého třída  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.