Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Brně řidiči zaplatí za parkování na Halasově náměstí. Má to zlepšit dostupnost polikliniky

Nové podmínky začnou platit pro řidiče v moravské metropoli na Halasově náměstí. Za parkování na tamním parkovišti, které bylo dosud bezplatné, zaplatí deset korun za hodinu v době mezi 7. a 16. hodinou. Opatření má zlepšit dostupnost blízké polikliniky a usnadnit hledání parkování rezidentům.

Na parkoviště, které nedávno podstoupilo stavební úpravy, bude možné odstavit auto kdykoliv. S tou podmínkou, že lidé za stání ve stanoveném časem zaplatí deset korun za hodinu. Mimo uvedené hodiny je parkoviště bez regulace, není tedy nutné za stání vozidla platit. 

Na úpravě režimu, jež začne platit v pondělí, se dohodli brněnští radní. Od kroku si slibují, že díky úpravě najdou snadněji místa návštěvníci polikliniky i rezidenti. Na parkovišti je po úpravách více než 70 parkovacích stání. Z toho jsou čtyři určená pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Ta jsou samozřejmě bezplatná po celou dobu. Dalších pět míst je obrátkových, což znamená, že se zde stojí na parkovací kotouč na půl hodiny. V rámci zavedení regulace zde dělníci provedli i stavební úpravy, které vytvořily kvalitní a bezbariérové chodecké trasy,“ popsal brněnský radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl (ODS).

Na dodržování nastavených pravidel bude dohlížet Městská policie Brno. Za stání zaplatí lidé buď u parkovacího automatu, nebo prostřednictvím mobilní aplikace. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Brno, parkování, Poplatky, Poliklinika, Halasovo náměstí, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně řidiči zaplatí za parkování na Halasově náměstí. Má to zlepšit dostupnost polikliniky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.