Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Znojmo zavede nová úseková měření. O peníze z pokut nám ale nejde, tvrdí město

Nohu z plynu budou muset lidé dát nově ve Znojmě, kde město zavede dvě nová úseková měření. Nově řidiče radar potrápí v ulici Evropská a v Kuchařovicích. Radnice chce nepopulárním krokem zklidnit dopravu v ulicích.

Na instalaci zařízení zachycují úsekové měření se znojemští radní dohodli na svém posledním jednání, kde vybrali dodavatele přístrojů, které budou v ulici Evropská a 8. května v obci Kuchařovice. 

Naším cílem není výběr pokut, ale zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti pro přecházející chodce. Úsekové měření, které provozujeme v příměstské části Kasárna ukázalo, že jde o efektivní řešení. Nechceme vybírat pokuty za momentální překročení rychlosti, jako to dělají některá města na výjezdu z nich, ale skutečně nám jde o zklidnění dopravy na celém průjezdu,“ sdělil starosta Znojma Jakub Malačka (za ČSSD).

Radar v Evropské ulici změří úsek od areálu „Traktorka“ po křižovatku s ulicí Šatovská v celkové délce 475 metrů. V Kuchařovicích bude úsek podél celé ulice 8. května od začátku po konec obce v obou směrech v délce 865 metrů. S instalací a zahájením provozu chce začít město v první polovině roku. Investice vyjde na 3,3 milionů korun. Šoféři, kteří se proviní rychlou jízdou, dostanou sankci ve výši 500 – 2500 tisíc korun.

Úsekové měření vs stacionární radar                                                                                           
Úsekové měření monitoruje rychlost po celé délce měřeného úseku, klíčová je průměrná rychlost. Naopak stacionární radar funguje v konkrétním časovém bodě. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Drbna

Štítky Znojmo, Úsekové měření, Opatření, doprava, radar, Kuchařovice, ČSSD, Kasárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojmo zavede ve městě úsekové měření. O pokuty nám ale nejde, tvrdí město  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.