Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z brněnského nádraží do Vídně a pak do New Yorku. Brno věří, že se blíží vlakovému spojení s vídeňským letištěm

Optimismus panuje na brněnské radnice ohledně zavedení přímého vlakového spojení z Brna až na vídeňské letiště. Radní věří, že se příští rok vytasí s konkrétními výsledky jednání, které aktuálně město vede se zástupci největšího rakouského aeoportu nacházejícího ve Schwechatu.

Brněnská radnice o záměru na vybudování přímého vlakového spojení s letištěm ve Vídni informovala před necelým měsíce. Cestujícím tím svitla naděje na to, že se v příštích letech snadněji dostanou na mezinárodní přistávací a odletové plochy, odkud se léta do světa. Doposud se tam lidé přepravují autobusy soukromých společností nebo přestupují na letištní vlakový expres. Nyní v Brně doufají, že se vidina lepšího spojení přibližuje. Město se domluvilo s Jihomoravským krajem, že na záměru budou spolupracovat, což stvrdili ve společné deklaraci. 

Paříž, Varšava, Soluň, ale také Tel Aviv, New York nebo Addis Abeba. To je jen stručný výběr z destinací, kam lze přímým letem cestovat z Vídně. Za prací či na dovolenou odtud létají i lidé z Brna a naopak tam přistávají cestující, kteří ze Schwechatu míří do metropole Moravy. Aby měli cestu co nejrychlejší a nejjednodušší, spojily síly město Brno a Jihomoravský kraj, které se zasadí o přímé železniční spojení Brna s Vídní,“ popsala Zuzana Gregorová z tiskového odboru magistrátu.

Optimismus vlévá do žil i dosavadní jednání se zástupci rakouského letiště, jimiž radnice pověřila radního pro dopravu Petra Kratochvíla (ODS). „Rada města Brna mě jmenovala do pracovní skupiny, jejíž součástí budou také zástupci Jihomoravského kraje a Ministerstva dopravy ČR a do její činnosti budou zapojeni železniční dopravci a zástupce vídeňského letiště. Aktuálně probíhají intenzivní rozhovory se zástupci Flughafen Vienna, Rakouských spolkových drah, Ministerstva dopravy ČR a Českých drah. Věřím, že se nám podaří celý projekt nastartovat aspoň částečně již v roce 2022,“ uvedl Kratochvíl.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Vídeň, letiště, Vlak, New York, radnice, Schwechat, Jihomoravský kraj, Ministerstvo dopravy České republiky, Paříž, Zuzana Gregorová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Ondroušek

Super, ale tímto Pražští plánovači výstavby dálnic v ČR dají STOP dokončení dálnice na Vídeň. Moravští Vidláci mohou jezdit i koňmi, hlavně že z Prahýýý vede 50 dálnic všemi světovými stranami! Jediné řešení této anomálie je obnova Masarykova Zemského zřízení a cajzli ať si doma dělají co chtějí!!!!

Pondělí, 27. prosince 2021, 11:28Odpovědět

Z brněnského nádraží do Vídně a pak do New Yorku. Brno věří, že se blíží vlakovému spojení s vídeňským letištěm  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.