Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Úleva pro jihomoravské řidiče. Projedou opravenou silnicí I43

Jihomoravským řidičům se výrazně uleví. Od dnešního dne končí po téměř třech měsících uzavírka na silnici I43, jež komplikovala cestu zvláště motoristům, kteří mířili z Blanenska do Brna. Důvodem omezení byla stavba odbočovacího pruhu v Milonicích na křižovatce k obci Závist a současně oprava povrchu vozovky.

Rekonstrukci mělo na starost Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které v souvislosti s koncem uzavírky ruší i objízdnou trasu pro vozidla do 3,5, která vedla přes Černou Horu, Žernovník, Malou Lhotu a Újezd u Černé Hory do obce Lažany. Na trase i přes dokončení většiny prací, které trvaly od poloviny srpna, se řidiči omezení zcela nezbaví. V Milonicích, kde vzniká odbočovací pruh, silničáři ještě dodělají úsek za autobusovými zastávkami. Provoz ve zhruba čtyřicet metrů dlouhém úseku budou do konce listopadu řídit semafory.

Od začátku listopadu máme v plánu ještě 14 denní opravu vozovky ve směru na Brno, která bude spočívat ve frézování vozovky a pokládce asfaltové vrstvy. Během této opravy budou provoz řídit semafory, ve špičkách dle potřeby regulovčíci. Cílem je tento frekventovaný úsek opravit ještě před začátkem zimního období. Dopravní omezení nebude trvat déle, než do poloviny listopadu,“ sdělila mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky Rekonstrukce, ŘSD, Uzavírka, Milonice, oprava, Brno, okres Blansko, Ředitelství silnic a dálnic, silnice, Malá Lhota, Žernovník, Újezd u Černé Hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úleva pro jihomoravské řidiče. Projedou opravenou I43  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.