Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Děkujeme a posíláme dva tisíce korun. Brněnský dopravní podnik odměňuje naočkované

Brněnským autobusákům, šalinářům nebo pracovníkům u přepážek, kteří podstoupili očkování proti covidu nebo se na něj letos chystají, dají k výplatní pásce dva tisíce korun navíc. Dopravní podnik města Brna (DPMB) chce tímto krokem poděkovat zaměstnancům, že chrání zdraví pracovního kolektivu.

Brněnský dopravní podnik zaměstnává 2600 lidí, z toho podstoupilo očkování 1776 pracovníků. Dopravce doufá, že počet naočkovaných ještě vzroste i díky atraktivní finanční injekci, jež činí dva tisíc korun. Nárok na mimořádnou odměnu mají totiž i zaměstnanci, kteří vakcinaci absolvují do konce letošního roku. 

Je to poděkování za snahu chránit své zdraví a zdraví svých kolegů. Onemocnění covid-19 mělo pro některé naše zaměstnance vážné zdravotní důsledky, nebereme jej na lehkou váhu,“ zdůvodnil generální ředitel DPMB Miloš Havránek

Dopraváci odměnu získají ve formě poukázek. Vyzvednout si je budou moci až do 15. ledna na výdejním místě v Pisárkách. Peníze nejsou jediným benefitem, kterým se snaží akciová společnost, jejímž jediným akcionářem je město Brno, motivovat k vakcinaci. Šoféři, dispečeři či prodejci jízdenek mají od svého zaměstnavatel den po očkování nárok na volno. Ve spolupráci s neziskovkou Podané ruce připravila firma přímo v areálu vozovny Pisárky dva termíny, při nichž měli možnost pracovníci přijít na injekci bez objednání, čehož využilo 45 lidí.

Městský dopravce se snaží předcházet onemocnění i tím, že pravidelně dezinfikuje své vozy. „Součástí očisty vozů po příjezdu do vozovny je stále kromě vysátí a umytí interiéru vozu i dezinfekce a kontrola kvality úklidu pomocí speciálního přístroje. DPMB vozy dezinfikuje ozonizéry, kterých na začátku pandemie nakoupil šest. O nutnosti nošení respirátorů informuje nálepkami na dveřích vozů, letáčky ve vozech a speciálním hlášením,“ dodala mluvčí DPMB Hana Tomaštíková.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FNUSA

Štítky DPMB, Brno, očkování, Covid, Benefity, Dopravní podnik města Brna, zdraví, Pisárky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ER Hoodx

2000 určitě nejsou motivační na očkování. Pokud by to bylo měsíčně ,tak by možná stav naplnili ????

Středa, 27. října 2021, 06:46Odpovědět

Em Kresová

NO já nevím

Úterý, 26. října 2021, 13:56Odpovědět

Děkujeme a posíláme dva tisíce korun. Brněnský dopravní podnik odměňuje naočkované  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.