Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

ŘSD stále neví, kdo v Brně opraví Pisárecký tunel

V Brně stále nezačala oprava Pisáreckého tunelu, jenž měli dělníci dávat do pořádku letos v létě. Správce dopravního objektu, jímž je Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), ale zatím nevybralo zhotovitele prací. Podle silničářů nejde zatím odhadnout, kdy to bude. Oprava frekventované stavby se proto odkládá.

V Pisáreckém tunelu je třeba vyměnit osvětlení, elektrorozvody a instalovat zařízení pro úsekové měření rychlosti. V tubusu B je navíc třeba vyměnit povrch vozovky, což je v tubusu A hotové. „Na opravu Pisáreckého tunelu stále trvá výběrové řízení. Řešíme při něm dotazy a námitky účastníků. Termín zahájení prací budeme znát až po podpisu smlouvy se zhotovitelem," sdělila mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

Silničáři začali o víkendu pracovat na hlavním tahu z Brna na Svitavy. Na silnici I/43 u Milonic budují odbočovací pruh na křižovatce k obci Závist. Cílem je zajištění větší bezpečnosti a plynulosti provozu v tomto úseku. Současně opraví také úsek mezi obcemi Milonice a Lažany, kde práce začnou v září. „Obě akce jsou záměrně ve stejnou dobu kvůli jednotné uzavírce, která je společná pro obě akce,“ uvedla Trubelíková. Podle přehledu připravovaných oprav na webu ŘSD budou silničáři od září do listopadu pracovat na silnici I/43 také v Hradecké a Sportovní ulici v Brně.

Včera zahájilo ŘSD opravu silnice I/54 mezi obcemi Silničná a Žarošice na Hodonínsku v délce zhruba 2,5 kilometru. Provoz je veden kyvadlově po neopravované straně silnice, práce potrvají do října. Dále pokračuje stavba protihlukové stěny na dálnici D2 mezi 25. a 27. kilometrem ve směru na Břeclav. Dělníci osazují prefabrikované prvky a budují základy ocelové konstrukce. Stěna v délce 1900 metrů má být hotová do konce roku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Brno.cz

Štítky Brno, Doprava, Tunel, Uzavírka, Ředitelství silnic a dálnic, Pisárecký tunel, silnice, oprava, Svitavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD stále neví, kdo v Brně opraví Pisárecký tunel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.