Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně znovu prasklo potrubí. Na stejném místě jako v pátek

Bystrckou ulici opět zasáhla havárie vodovodu. Pro auta je ulice uzavřená, tramvajová doprava už místem projíždí. Podobná situace potkala oblast i v minulém týdnu.

Havárie se stala poblíž zastávky Kamenolom, tramvaje v tomto úseku nahradila autobusová doprava, řekla dnes s ČTK mluvčí brněnského dopravního podniku Hana Tomaštíková. Provoz tramvají byl obnoven krátce před 19:00, pro auta je Bystrcká nadále neprůjezdná.

Tramvaje linek 3 a 10 končí ve smyčce Vozovna Komín, dále do Bystrce pokračují autobusy náhradní dopravy," uvedla Tomaštíková.

Na místě od 17:30 řídí dopravu hlídky městské policie. „Hlídky odklánějí provoz u zastávky Branka a Kamenolom do Kníničské ulice, i ta je ale průjezdná s opatrností, i na ní je voda," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Mluvčí Brněnských vodovodů a kanalizací Renata Hermanová uvedla, že stejně jako minulý pátek v místě praskl přivaděč vírského oblastního vodovodu. „Jedná se o potrubí o průměru 1100 milimetrů, havárie způsobila přerušení dodávek případně pokles tlaku ve spodní části sídliště Bystrc," řekla ČTK Hermanová.

Zatím není jasný rozsah havárie, nejprve bude zapotřebí odčerpat vodu. Po poslední havárii, která se stala ve stejných místech v pátek 2. dubna, trvaly výkopové práce a opravy potrubí do neděle 4. dubna. Při minulé havárii také kvůli silnému proudu vody havaroval autobus MHD, který narazil do sloupu. Jeho řidič se lehce zranil.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihomoravského kraje

Štítky ČR, nehoda, MHD, voda, Brno, havárie, Bystrc, Dopravní podnik města Brna, Brněnské vodárny a kanalizace, a.s., Vozovna Komín, Branka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně znovu prasklo potrubí. Na stejném místě jako v pátek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.