Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno vyslyšelo volání městské policie. Přidá do ulic kamery a ohlídá Petrov

Brno bude zase o něco bezpečnější, hlásí město, které instaluje do ulic z popudu městské policie nové kamery. Pod drobnohledem bude zejména prostor nedaleko Petrova či kulturního centra Rubín. Strážníci si od nových kamer slibují, že jim usnadní práci.

V Brně se po monitorování více míst volá dlouhodobě. Aktuálně dohlíží na dění ve městě přes 370 kamer, které přispívají k odhalování přestupků či trestných činů. Podle městské policie je ale počet sledovaných lokalit nedostačující a mnohým problémovým místům stále zařízení chybějí. Jedná se například o prostory u žabovřeského kulturního domu Rubín nebo o Biskupskou ulici, která se nachází v blízkosti katedrály svatého Petra a Pavla i hudebních klubů. Nyní město oznámilo, že do lokalit nakoupí nová zařízení.   

„Žádosti o monitorování dalších lokací vzešly od městské policie. Například v Biskupské ulici zaznamenáváme velmi často rušení nočního klidu a potyčky různých skupin lidí. U kulturního střediska Rubín rovněž evidujeme problémy v souvislosti s alkoholem i znečišťováním,“ sdělil Drbně mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Podle Ghanema se díky rozšíření dohledového systému usnadní práce strážníkům. Navíc doufají, že nynější investice města za 11 milionů korun není poslední. V plánu jsou například kamery pro Slatinu, Bohunice a Kohoutovice, a vytipovali i další území. „V budoucnu bychom uvítali kameru na Halasově náměstí v městské části Lesná. Není to riziková oblast, ale je to nepřehledná plocha, kde se občas objevují uživatelé drog, a obyvatelé Lesné tak místo nevnímají přívětivě,“ nastínil Ghanem.

Rovněž magistrát počítá, že v příštích letech uskuteční další objednávky. „Dohledový kamerový systém systematicky rozšiřujeme od roku 2018. Na základě schváleného rozpočtu města je každoročně ve spolupráci s Brněnskými komunikacemi a Městskou policií Brno připraven seznam konkrétních akcí, které budou připravovány nebo realizovány,“ řekl radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kamery, Městská policie, strážníci, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

ŘÍKÁ SE DOBRÁ RADA NAD ZLATO - ALE TADY TO TEDA NEPLATÍ - VYZKOUŠEJTE SI JEJICH PRÁCI NĚKDY V NOCI PANE ROZUMRADO....

Neděle, 12. března 2023, 21:05Odpovědět

Karel Rada

Policajti mají být na ulici a ne čumět na obrazovky! To je totáč!

Sobota, 11. března 2023, 20:16Odpovědět

Brno vyslyšelo volání městské policie. Přidá do ulic kamery a ohlídá Petrov  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.