Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Státní zastupitelství zrušilo stíhání žen z kauzy nebytových prostor v Brně

Nejvyšší státní zastupitelství (NSZ) zrušilo trestní stíhání dvou žen, které kriminalisté podezírali z neoprávněného nakládání s nebytovými prostory v domě na Hlinkách v Brně. Na twitteru o tom informoval ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) a potvrdila to Petra Lastovecká z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Nemusí to však být definitivní konec kauzy. "Pracujeme s policií na tom, aby trestní stíhání mohlo být znovu zahájeno," řekla Lastovecká.

„Nejvyšší státní zastupitelství zrušilo usnesení o zahájení trestního stíhání, protože za dané důkazní situace nebylo dostatečně odůvodněné," uvedl mluvčí NSZ Petr Malý.

Blažek své vyjádření na twitteru spojil s kritikou médií i orgánů činných v trestním řízení. „Budou se tomu média věnovat stejně jako v době jejich nespravedlivého zadržení a veřejného lynče? A budou i orgány odpovědné za nezákonnost a opakovanou, zjevně jimi řízenou, protiprávní 'veřejnost' případu stejným terčem novinářské pozornosti?" napsal ministr.

O kauze, volně související s dalšími brněnskými případy, informovalo Vrchní státní zastupitelství v Olomouci loni v listopadu, a to bez podrobností a bez uvedení jmen. Jedna žena skončila ve vazbě, druhá byla stíhaná na svobodě.

Média informovala o tom, že případ se točí kolem půdních prostor v historickém domě na Hlinkách, kde lze vybudovat exkluzivní bydlení. Kriminalisté podle Seznam Zpráv dospěli k závěru, že obě ženy prostory ovládaly prostřednictvím takzvaných bílých koní.

Policie na podzim v Brně zasahovala kvůli bytům a městskému majetku vícekrát. Počátkem října v souvislosti s privatizací bytů na radnici městské části Brno-střed obvinila osm lidí v čele s politikem ODS Otakarem Bradáčem. V polovině října pak zadržela skupinu lidí v souvislosti s pokusem o ovládnutí černovické pískovny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com/Pixabay.com/Daniel_B_photos

Štítky ČR, soud, kriminalita, byty, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Státní zastupitelství zrušilo stíhání žen z kauzy nebytových prostor v Brně  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.