Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno zasáhl silný vítr. Popadaly stromy, dopravní značky i troleje

, aktualizováno 4. února 2023, 12:35

Brno se vyrovnána s následky silného větru, který město ráno zasáhl. V moravské metropoli spadly stromy, dopravní značky i trolejové vedení. S odklízením pomáhají hasiči i strážníci. Na Brněnsku a Blanensku jsou pak tisíce lidí bez proudu.

Škody napáchal vichr například v židenické Jeronýmově ulici, kde se listnatý strom zřítil přímo na chodník. Jeho kmen s přibližně třiceticentimetrovým průměrem rozřezali strážníci z poříční jednotky. Další hlídka hasičů i strážníků zasahovala v Lesní ulici v Novém Lískovci. Vzrostlý strom spadl na chodník a zablokoval silnici. V Líšni pak volal pro změnu muž, že mu žlutý kontejner na plasty poničil auto. Další komplikace hlásili řidiči v dopravě. Zpoždění nabraly vlaky i atuobusové linky. Problémy nastaly také v brněnské MHD, kde mají problémy šaliny, autobusy i trolejbusy.

„Na Úvoze spadl ráno před devátou hodinou trolejový kabel mezi zaparkovaná auta. Strážníci informace předali dispečinku dopravního podniku a ten vyslal havarijní službu,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Tisíce lidé bez proudu

Celkem hasiči evidovali v Brně k jedenácté hodině pětadvacet událostí. Nejvíce ale počasí potrápilo lidi na Brněnsku a Blanensku, kde jednotky vyjížděly k více než stovce případů. Celkem jihomoravští hasiči zasahovali u 137 případů. Silný nárazový vítr má navíc podle meteorologů vát po celou sobotu. 

Na pilno mají rovněž energetici, kteří obnovují pátečního večera a především sobotního rána dodávky energií. „Na jižní Moravě evidujeme největší omezení na Blanensku (1340), v okrese Brno-Venkov (1700) a pak na Hodonínsku (180) a Znojemsku (120),“ sdělil mluvčí společnosti E.ON Roman Šperňák

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, Strážníci, Hasiči, Vítr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zasáhl silný vítr. Popadaly stromy, dopravní značky i troleje  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.