Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno-střed vyhazuje z městských bytů lidi, kteří lhali, aby dostali bydlení

Na brněnské městské části Brno-střed dostali vyhazov z bytů první tři nájemci. V přihláškách podle úřadu uvedli nepravdivé informace. Radnici se k opatřením uchýlila poté, co vyplulo na povrch kšeftování s městským majetkem, čímž se aktuálně zabývá policie.

Radní městské části se shodli na tom, že výpověď dostanou tři nájemci, kteří prokazatelně doložil k žádosti nepravdivé údaje. Díky tomu získali obecní byt. Podle úřadu se jedná o dostatečný důvod k tomu, aby přistoupili úředníci k vypovězení nájmu.

„Nájemci tří bytů, u kterých přistupujeme k výpovědi z nájmu, získali uvedením nepravdivých informací výhodu vyššího bodového hodnocení, na základě kterého byli vybráni k uzavření nájemní smlouvy. Zjištění těchto skutečností jednoznačně naplňuje definici jiného závažného důvodu pro vypovězení nájmu podle občanského zákoníku. Výpovědi rozešleme obratem,“ sdělil starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl (ODS).

Brno-střed navštívili začátkem října policisté. Chytili celkem osm lidí včetně zastupitele Otakara Bradáče (ODS), který stále má mandát. Vyšetřovatelé se zabývají nestandardním přidělování obecních bytů. Úřad proto přistoupili ke zpětného prověřování žádostí. 

Oddělení interního auditu kanceláře starosty nadále pokračuje ve třech započatých auditech,a to v kontrole žádostí o byty, které se mají aktuálně přidělovat, v systémovém auditu, který je zaměřený na identifikaci rizik v systému přidělování bytů k pronájmu, a v neposlední řadě v hloubkové kontrole žádostí o byt za období 2018–2022,“ dodala mluvčí Brna-střed Kateřina Dobešová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TOP 09

Štítky Brno-střed, Byty, Bydlení, Obecní, Kauza, městská část, ODS, Vojtěch Mencl, Otakar Bradáč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

Cigáni můžou všechno, krást, mlátit lidí a nic se neděje,jen nepomenuti. Jen řvát o dávky, nedělat...

Čtvrtek, 17. listopadu 2022, 08:55Odpovědět

Baron Kocharovski

a kdy dojde na klan kerndlů, kotěrů, blažků, vaňkových...? a o ciGGGoších nemluvě, těch se týkají jen dávky: co kde získat, ukrást, "oje*bat" a nic se dál neděje. tak PROČ BY NEKRADLI, když jim nic nehrozí, že?! :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Úterý, 15. listopadu 2022, 18:55Odpovědět

Zbyšek Zabloudil

Druhý krok , postavte ODS mimo zákon. V Itálii také není Cosa nostra legální politickou stranou.

Úterý, 15. listopadu 2022, 07:24Odpovědět

Jana Mamka

Podle mě je to v pořádku. Je několik set lidí, kteří mají podané řádné žádosti o byt a díky takovým vyčůránkům je nedostanou. Město by ale mělo stejným způsobem přistupovat k neplatičům a například k Romům, kteří byty devastují a rovněž řádně nájemné.

Úterý, 15. listopadu 2022, 06:39Odpovědět

Josef Brožek

To je dobře.

Pondělí, 14. listopadu 2022, 22:11Odpovědět

Lenka Kuchařová

A kdy dostane výpověď ta spousta Romů,kteří obývají drahé byty přímo ve středu města,a které nezajímá nic jiného,než jak okrádat pokojné občany a návštěvníky Brna?

Pondělí, 14. listopadu 2022, 17:24Odpovědět

Brno-střed vyhazuje z městských bytů lidi, kteří lhali, aby dostali bydlení  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.