Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muže v Brně překvapila vzácná želva. Schovávala se u viaduktu

Netradiční nález si na účet připsal muž z Brna, který u železničního viaduktu v Řečkovicích narazil na vzácný druh želvy. Pro suchozemského tvora si na místo přijela městská policie i expert, který plaza vyšetřil. Zvíře postrádá svého majitele.

Když Brňan procházel u vlakového mostu v Maříkově ulici, nestačil věřit svým očím. V trávě se totiž potulovala vzácná želva žlutohnědá. Na místo muž přivolal strážce zákona, kteří zvíře opatrně odchytili a v přepravním boxu odvezli do útulku.

Ztracený tvor ale neměl čip, podle kterého ho lze identifikovat a dohledat majitele. Plaz tedy zamířil do rukou odborníka, který ho prohlédl a pokusil se určit jeho věk. „Stáří dospělých želv se odhaduje velmi špatně a záleží na podmínkách, ve kterých se zvíře chová,“ vysvětlil zoolog Roman Zajíček.

Toulavému samci želvy žlutohnědé je minimálně deset let. Zajíček ale dodává, že na světě může být klidně už několik dekád. „Po vizuální stránce je zvíře zcela zdravé a ve výborné kondici,“ dodal.

Nezvyklá návštěva Brna, ulicí se procházela želva

Neobyčejné střetnutí se před víkendem událo obyvatelům jedné z brněnských městských částí. Strážníci dnes informovali o tom, že se jim na ulici podařilo odchytit želvu.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky Městská policie, Brno, zvířata, nález, želva, Řečkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muže v Brně překvapila vzácná želva. Schovávala se u viaduktu  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.