Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z Brna zmizely po téměř dvaceti letech drátěné kontejnery na plast

Dlouhých sedmnáct let byli Brňané zvyklí vyhazovat plastové lahve a další předměty do drátěných kontejnerů. Nyní už se ale bez nich musí lidé obejít. Drátěnky nahradily žluté nádoby a podzemní kontejnery, kterých je v Brně už bezmála 3 tisíce.

O novince informovala městská společnost SAKO. „K třídění plastu patří žlutá. Nahrazením méně estetických drátěných kontejnerů zvyšujeme přehlednost systému třídění a přispíváme ke zlepšování vzhledu města,“ uvedl předseda představenstva SAKO Brno Filip Leder (KDU-ČSL), který je rovněž místostarostou v brněnské městské části Žabovřesky. 

Společnost SAKO Brno tímto krokem chce posílit síť estetičtějších nadzemních i podzemních kontejnerů, u nichž lze lépe nastavovat četnost vývozů. Podle Ledera jsou v tuto chvíli drátěné kontejnery na plast zrušené po celém území města. V souvislosti s navyšováním množství separovaného odpadu průběžně také roste i frekvenci vývozů. Do některých míst zajíždí pracovníci až sedmkrát týdně.

Drátěné kontejnery o objemu až 5 000 litrů pamatují začátek systematického třídění odpadu v roce 2004. V minulosti jich bylo po městě rozmístěno téměř dvě stě. Postupně docházelo k jejich nahrazování žlutými nádobami. Koncem ledna SAKO Brno odvezlo poslední drátěnky z Řečkovic.  

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sako Brno

Štítky SAKO, Odpad, Vývoz, plast, Brno, kontejner, SAKO Brno, Filip Leder, KDU-ČSL, Žabovřesky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Brna zmizely po téměř dvaceti letech drátěné kontejnery na plast  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.