Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do výrobny asijských nudlí naběhly myši. Všude kálely, zuřili potravináři

Nekompromisní byli potravináři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), když zavítali do Jevišovic na Znojemsku. Podnik specializující se na výrobu předvařených asijských nudlí byl plný hlodavců a jejich výkalů. Odborníci při pohledu na myší ocásky bouchli do stolu a provozovnu zavřeli.

Problémy vycítili experti hned po příchodu do podniku. Překvapil je nepříjemný pach, jenž se linul budovou, v níž sídlí firma Adomi. Vycvičení odborníci ihned zamířili do prostor, odkud pocházel závan, a nestačili se divit. 

„Inspektoři uvnitř provozovny zjistili stopy po působení hlodavců či výrazně zanedbaný úklid. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ popsala SZPI v závěrečné zprávě.

Kontrolory nejvíce naštvalo, že uvnitř viděli myši. Našli mrtvá těla hlodavců a jejich výkaly. Provozovateli závodu sdělili, že nezajistil objekt proti vniknutí škůdců. Navíc majiteli spočítali i další prohřešky. „Další zjištěné hygienické nedostatky se týkají výrazně zanedbaného úklidu, a to včetně znečištěných podlah a hromadění odpadků, rozbitého skla a zbytků potravin v meziokenních prostorech,“ dodali potravináři. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SZPI

Štítky Jevišovice, Nudle, Asie, SZPI

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do výrobny asijských nudlí naběhly myši. Všude kálely, zuřili potravináři  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.