Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Písmena Z se nevzdáme, hlásí znojemští pivovarníci. Zetkem polepili nové etikety

Vlnu emoci rozdmýchal na sociálních sítí pivovar ze Znojma, který v logu nese písmeno Z. Právě poslední písmeno abecedy vzbudilo rozruch v souvislosti s válkou na Ukrajině, protože slouží jako propagandistický nástroj k podpoře Ruska. Znojemští pivovarníci se ale značky nevzdají a naopak ji využili k novým etiketám.

Právě písmeno Z se stalo nově hlavní symbolem nových propagačních materiálů městského pivovaru ve Znojmě, kde má vaření piva tradici už třináctého století. Nic na tom nemění ani válka na Ukrajině, která nadělala majitelům nečekané vrásky ve tvářích . Kvůli zetku se totiž dostali pod tlak zejména od uživatelů na sociálních sítí. Ti požadovali, aby logo kvůli konfliktu změnili. Pivovarníci i přes kritiku ale s písmenem nadále počítají, protože neodmyslitelně patří k městu a dokonce vytvořili nové etikety. 

Zvláště z počátku konfliktu bylo nepříjemné, když nám lidé psali útočné komentáře. V současné době se už ale vše uklidňuje. Přiznávám, že nám to situaci mírně zkomplikovalo, protože výměnu loga jsme plánovali dlouhodobě ještě před tím, než začala válka. Jsme ale ze Znojma, kde je písmeno symbolem města a v logu ho máme, ačkoli až dosud ve významně menší podobě od roku 2015,“ sdělil Drbně marketingový manažer Znojemského městského pivovaru Petr Syřiště.

Chátrající znojemský pivovar má novou naději. Město v něm chce vybudovat chrám vína

Ambiciózní plán se zrodil ve Znojmě, které chystá proměnu více než deset let skomírající části pivovaru. V historických objektech má v následujících letech vzniknout unikátní vinařský komplex, jenž nabídne vinnou galerii nebo interaktivní...

Podle Syřištěho jde o logický krok, jelikož Z je spojené se znojemským pivním mokem od nepaměti. V místním pivovaru, který se nachází u rotundy svaté Kateřiny či místního hradu, se chmelový nápoj vaří více než 300 let, a to i přesto, že se nad tamním areálem po roce 2009 smrákalo. Tehdy objekty opustila společnost Heineken, jež tam v prostorách po revoluci připravovala pivo Hostan. Výroba se ale dočkala po šesti letech obnovy a v současné době se uvaří na znojemském výběžku více než 300 hektolitrů piva. 

Nové etikety podporují naši hrdost i náš původ a také zpřehledňují portfolio, kdy každý produkt má svou charakteristickou barvu na minimalistickém designu. Návrat výroby do Znojma se ukázal jako správná volba. Naše výstavy přibrzdila pandemie, ale díky zájmu místních konzumentů, kteří jsou lokální patrioti už zase rosteme,“ dodal Syřiště s tím, že letos má firma v plánu růst o zhruba čtvrtinu na dosud rekordní úroveň.

Nové etikety, kterými chtějí oslovit zákazníci znojemští pivovarníci 

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook/Pivovar Znojmo

Štítky Znojmo, pivo, pivovar, Ukrajina, Válka, etiketa, ruská invaze na Ukrajinu, Rusko, Heineken, Znojemský městský pivovar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IVAN FILIPEC

Fígle už naposled, Ukrajinský trojzubec je stejný symbol jako Němeký háken krojc, Amerika a potažmo i naše vláda vede válku s Ruskem přez Ukrajinu. Ten kdo podporuje váku, je valečný štváč. Ja jsem proti válkám, rád bych, aby se přestaly dodávat na Ukrajinu zbraně, aby se domluvili na kompromisu. Má to háček, Amerika nemá zájem, chtěji celou Evropu a touto válkou ji získají. Ukrajinci ani bojovat moc nechtějí, je tam hodně žoldnéřu, to je vlastně celý AZOV, potetovanci fašistickými symboly. Na závěr pouze jedno konstatováni - hlupáci kteří se nechávaji zblbnout propagandou zůstano hlupáky.

Pátek, 12. srpna 2022, 17:40Odpovědět

Emil Figl

Rozbil se vám algoritmus a opakujete stále stejné věci dokola. Technici z Kremlu by se na vás měli přijet podívat.

Pátek, 12. srpna 2022, 16:24Odpovědět

IVAN FILIPEC

Fígle, podívej se na Polský film z r. 2015 VOLYNĚ, 8.8. vysílala JOJ a potom pochopíš, proč Rusko napadlo Ukrajinu. Ukrajinský Trojzubec je fašistický symbol a Azov je prokazatelně fašistická jednotka v rámci Ukrajinské armády.Pokud to nejsi schopen pochopit, je zbytečné něco říkat, kdo nechce nepochopí a nebo neumí a nemůže pochopit. Ukrajincům jde pouze o čistotu rasy, oni se nechtěji míchat s Rusy, Židy a jinými, ostatní pro ně byli vždy jejich nepřátele. Oni jiné rasy neuznávají už od roku 1936. Historie je sviňa, vždy všechno vyjde na povrch.

Pátek, 12. srpna 2022, 12:04Odpovědět

Emil Figl

Pane Filipes, divné je, že vaše argumenty začínají poslední dobou poněkud oslabovat. Co se děje? Výplata z Kremlu za červenec byla slabší, než jste očekával?

Pátek, 12. srpna 2022, 11:47Odpovědět

Jaroslav Hes

Vážený Diskutére T. který se stydí přihlásit pod vlastní identitou, můžete se ztrapňovat pliváním jedovatých slin, ale bude vám to ho... platné!! Vzhledem k tomu,že se jedná o lokální pivovar a místním patriotům jste Vy a Vám podobní naprosto lhostejní budou svoje pivo pít,i kdybyste vyhlásil jeho bojkot!

Čtvrtek, 11. srpna 2022, 16:27Odpovědět

IVAN FILIPEC

Ono nejde o Z, jde o blbost lidí, že na Václavaku lidi měli nápisy s Ukrajinským trojzubcem, což je nacionalstický fašistiký symbol, to nikoho netrápí, ani policie nezakročila, to je poněkud divné.

Středa, 10. srpna 2022, 20:12Odpovědět

Diskutér T.

NEPATŘÍ TEN PIVOVAR RUSKÉ MAFII?Tak ono se nestřílí jen na Ukrajině, ale i z ldí ve Znojmě? To jsme teda dopadli. Vidím už asi dvojmo, kolmo, ale i do ZTRACENA, jako Marek - zpěvák.

Středa, 10. srpna 2022, 14:35Odpovědět

Písmena Z se nevzdáme, hlásí znojemští pivovarníci. Zetkem polepili nové etikety  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.