Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Znojmo chystá proměnu historického náměstí, chce dát na názor veřejnosti

Znojemská radnice chystá dílčí proměnu Horního náměstí. K nápadu na přeměnu veřejného prostranství v centru města přiměly radní také podněty místních, kteří se vyjádřili k úpravám v anketě. Nyní úřad na zatraktivnění plochy dokončil návrh, na jehož finální podobě se má znovu podílet i veřejnost.

Lidé se v anketě pořádané před rokem v červenci vyslovili proto, aby náměstí dostalo více zeleně, laviček i stínu. Město nyní veřejnosti představilo studii, která zohledňuje výsledky z hlasování a navrhuje podle nich i úpravu prostranství, po níž místní dlouhodobě době volají. 

Chtěli jsme občanům dát možnost vyjádřit se k podobě Horního náměstí. Výsledky ankety nás ujistily v tom, že je potřeba náměstí upravit,“ sdělil starosta města Znojma Jakub Malačka (za ČSSD).

Město představilo aktuálně studii, která nabízí možnost přidat na náměstí vzrostlé stromy, kašnu, lépe vyřešit hodně diskutovaný dřevěný stánek. Vše se má uskutečnit za předpokladu zachování volného prostoru k pořádání různých kulturních akcí či trhů. 

Veřejná prezentace se uskuteční 17. února v Dolním sále Znojemské Besedy v 16:00 hodin. Prezentaci povede architekt Ludvík Grym, který je autorem aktuální i nově navrhované podoby náměstí,“ popsala Soňa Bystřická ze znojemské radnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Znojmo

Štítky Znojmo, Rekonstrukce, Náměstí, Architektura, anketa, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojmo chystá proměnu historického náměstí, chce dát na názor veřejnosti  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.