Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jako v Brně. Řidiči zaplatí za parkování ve Znojmě online

Parkovací systém ve Znojmě podstoupí od příštího roku výraznou modernizaci. Motoristé nově uhradí parkovné online, prostřednictvím mobilní aplikace nebo z počítače či tabletu. Novinku bude možné využit na všech placených parkovacích plochách, které nemají závoru.

Nová parkovací aplikace ParkSimply je dostupná pro systémy iOS i Android. Spustit ji bude možné ale také na webu či počítači. Podobný systém funguje rovněž v ostatních městech jako například v Brně, Praze či Olomouci.

Díky novému systému odpadne řidičům starost správně odhadnout dobu parkování. Parkovné uhradí pohodlně ze svého telefonu bez nutnosti použít parkovací automat. Systém navíc předem upozorní, že se blíží konec platnosti jejich parkovacího lístku a budou si jej moci pohodlně prodloužit odkudkoliv,“ popsal znojemský starosta Jakub Malačka (nez.).

Oproti platbě v parkovacím automatu, zadají řidiči registrační značku svého vozidla do aplikace, aby mohli strážníci kontrolovat dodržování uhrazené doby parkování. Do aplikace bude mít přístup Městská policie Znojmo i pověření pracovníci společnosti FCC Znojmo, která má parkovací místa ve Znojmě ve správě. Motoristé tak nebudou muset dávat parkovací lístek za okno.

Řidiči si do aplikace budou moci uložit SPZ svého vozu, ale také platební kartu, prostřednictvím, které budou chtít parkovné uhradit. Pak již bude stačit navolit si správné parkoviště a odhadovanou délku parkování. Odpadne tak hledání parkovacího automatu a drobných po kapsách,“ dodal šéf znojemské radnice.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Znojmo, parkování, Ceny, Turisté, Brno, Praha, Android, iOS, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Jako v Brně. Řidiči zaplatí za parkování ve Znojmě online  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.