Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motoristé budou ve znojemské památkové zóně pod drobnohledem

V městské památkové rezervaci ve Znojmě, která patří k hlavním turistickým cílům, se bude v následujících třech letech bedlivě sledovat, kolik tudy projede aut. Radnice schválila, že se v centru jihomoravského města nainstalují průjezdové senzory. Získaná data město zanalyzuje a na základě nich případně zavede nová dopravní opatření.

Na novince se dohodli na svém posledním jednání znojemští radní, kteří rozhodli, že po dobu tří let, bude měřit v městské památkové rezervaci intenzitu dopravy šest senzorů. Instalaci zahájí město do konce roku. Zařízení budou stát přímo do vozovky u vjezdů a výjezdů z historického jádra. Konkrétně v ulicích Kollárova, Kovářská, Pontassievská a náměstí Svobody. Zaznamenávat budou počet vozidel a jejich délku k rozlišení osobních a nákladních automobilů. 

Výsledky budeme průběžně vyhodnocovat, a jestli to bude situace vyžadovat, zavedeme potřebná dopravní opatření,“ vysvětlil záměr znojemský Jakub Malačka (nez.)

Každý senzor se napojí na interní baterií, jejichž životnost je při běžném městském provozu minimálně tři roky. „K senzorům tudíž není potřeba přivádět elektřinu a v případě potřeby je možné jejich přemístění i do jiných lokalit,“ dodal Jakub Malačka. Instalaci senzorů uskuteční firma Topgis. Město opatření investuje 300 tisíc korun. Cena zahrnuje instalaci, webovou aplikaci a provoz senzorů na tři roky.

Ohodnoť článek

Foto Město Znojmo

Štítky Znojmo, Opatření, Senzory, Počítání, Památková zóna, Kovářská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoristé budou ve znojemské památkové zóně pod drobnohledem  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.