Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve Vyškově vzplanul autobus, lidi nemůžou do zoo ani k dinosaurům

V plamenech skončil dnes ráno autobus a stoh ve Vyškově. Požár, který hasiči likvidovali několik hodin, napáchal škody za půl milionu korun. Kvůli incidentu bylo nutné uzavřít celý areál vyškovského Dinoparku a Zooparku, návštěvníci by neměli kde parkovat.

Od čtvrté hodiny ráno zasahovali hasiči ve Vyškově, kde v ulici Cukrovarská hořel zaparkovaný autobus a přilehlý menší stoh slámy. Do akce se dalo pět hasičských jednotek, které požár za pomoci nakladače dostaly pod kontrolu. „Likvidaci požáru ohlásil velitel před půl desátou dopoledne," informoval mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Plameny kompletně zničily celý vůz, stoh a poškodily také blízkou budovu. Vzniklou škodu odhadují požárníci na půl milionu korun. „Zásahem se podařilo uchránit majetek za 1,5 milionu korun. Příčina vzniku požáru je dále v šetření," řekl Mikoška.

Požár se odehrál v těsné blízkosti vyškovského Zooparku a Dinoparku. Kvůli mimořádné situaci související s dlouhým dohašováním plamenů se dnes návštěvníci na atrakci nepodívají. Areál zůstane uzavřený po celý den. „Příspěvková organizace města by nebyla schopná zajistit parkování či přepravu návštěvníků. Všechna zvířata jsou v pořádku," informovalo na Facebooku město Vyškov.

Jestli se parky s hospodářskými zvířaty a umělými dinosaury otevřou již zítra, zatím jisté není. O situaci ve Vyškově bude zařízení informovat na svých webových stránkách a sociálních sítích.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK, Město Vyškov

Štítky požár, hasiči, autobus, dinopark, Vyškov, Jaroslav Mikoška, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vyškově vzplanul autobus, lidi nemůžou do zoo ani k dinosaurům  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.