Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vyškov štve, že mu po opravené cyklostezce jezdí auta. Koupíme zábranu, hlásí město

Velké roztrpčení panuje ve Vyškově kvůli současné situaci na frekventované mezi okresním městem a Drnovicemi. Kromě cyklistů a pěších totiž na trase stále jezdí automobily, i když mají vjezd na komunikaci zakázaný. Radnice se proto uchýlila k ráznému kroku a nainstaluje na trasu zábranu.

Plán města na sever od Brna má ale háček. Fyzická překážka, která vyroste za areálem tamějšího kynologického klubu, musí být osvětlená. Kvůli opatření radnice rozhodla, že na loni opravené cyklostezce současně vybuduje i nové osvětlení.   

Z důvodu nerespektování dopravního značení nakonec jinou možnost nemáme. Ovšem nemůžeme umístit sloupek uprostřed tmy. Dohodli jsme se s městskou společností VYTEZA o protažení veřejného osvětlení o několik světelných bodů. Jakmile bude hotovo, můžeme nainstalovat samotný sloupek, aby se zamezilo úplnému projíždění aut. Samozřejmě více světla v místě pomůže i s lepším pohybem pěších,“ zlobí se vyškovský místostarosta Roman Celý (KDU-ČSL). 

Nové veřejné osvětlení pro část opravené cyklotrasy se aktuálně nachází ve fázi jednání. Úředníci připravují projekt pro územní řízení. Do té doby radnice vyšle do akce strážníky, kteří více dohlednou na dodržování pravidel. „Územní rozhodnutí máme obdržet do konce letošního roku. Akci zařadíme do plánu investic na rok 2023. Pokud vše dobře půjde, začneme s realizací hned na jaře,“ popsala radní města a jednatelka společnosti VYTEZA Blanka Mikulková (Náš Vyškov).

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Vyškov

Štítky Vyškov, Cyklostezka, Opatření, Drnovice, Brno, Roman Celý, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyškov štve, že mu po opravené cyklostezce jezdí auta. Koupíme zábranu, hlásí město  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.