Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hodonín vyhlásil válku skejťákům a opravu radniční věže s vajíčkem

Turisté, kteří se ocitnou v Hodoníně, mají o jednu atrakci méně. Úřad uzavřel radniční věž, jež nabízí návštěvníkům jedinečný pohled na okresní město. Kromě rekonstrukce se vrhla místní radnice do boje proti skateboardistům a bruslařům, kteří údajně ničí kolečky dlažbu.

Hned dvě velké novinky se dotkly hodonínského Masarykova náměstí. Návštěvníkům ústředního veřejné prostranství dvaceti tisícového samosprávního celku se uzavřela radniční věž, jež podstupuje přibližně čtyři měsíce dlouhou opravu. Pro veřejnost je nepřístupná horní část objektu. Důvodem je zejména špatný stav plechů, kvůli čemuž do stavby zatéká. 

„Opravy se budou týkat horní části věže včetně špice s vajíčkem a historickou schránkou, částečně i střední části. Rekonstruován bude také hromosvod. Odstraněno bude oplechování horní části věže, hranoly stříšky a centrální sloup, vše bude nahrazeno novými díly,“ informoval mluvčí města Josef Horníček, který odhadl, že stavební práce potrvají do konce července. 

Jděte do skateparku, vzkazuje Hodonín

Hodonín trápí ale nejen špatný stav věže, ale také mladíci, kteří s oblibou jezdí přes den i v noci po náměstí na skateboardu či kolečkových bruslí. Úředníkům a politikům proto došla trpělivost. Po ploše pracovníci rozmístili výstražné cedulky, které mají zájemce o svezení odradit. Úřad doufá, že díky opatření nebudou mladíci na prkně zkoušet triky na radničních schodech nebo hranách kašny.

Skateboarding kromě toho, že poškozuje dlažbu a nápisy v mramoru, není bezpečný ani pro chodce, kteří náměstím procházejí nebo tam relaxují. Obtěžuje i hlukem. Město proto osadilo kolem náměstí cedule, které zakazují jízdu na skateboardu a na kolečkových bruslích po celé ploše náměstí. Důvodem byla skutečnost, že zejména mladiství si místo soustavně pletli se skateparkem a nebezpečnou jízdou mnohdy až do večerních hodin ohrožovali chodce i sami sebe,“ zdůvodnilo město vyhlášku a skejťákům radí, aby se vyblbnuli ve skateparku v Bauerově ulici.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hodonín

Štítky Hodonín, Vyhláška, Skateboarding, Kamery, Strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tonda Pospíšil

V Hodoníně není Bauerova ulice, ...

Středa, 22. března 2023, 18:09Odpovědět

Pavel Hortvik

Hodonin ma pres23 685 obyvatel :)

Středa, 22. března 2023, 13:49Odpovědět

Hodonín vyhlásil válku skejťákům a opravu radniční věže s vajíčkem  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.