Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kyjov dostal od úředníků tučnou pokutu za nové koupaliště

Tučnou pokutu musí zaplatit Kyjov na Hodonínsku. Podle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) udělal tamní úřad chyby v zadávacím řízení na modernizaci městského koupaliště a výstavbu krytého bazénu. Město dostalo pokutu ve výši půl milionu korun.

Podle prvostupňového rozhodnutí z letošního října porušil Kyjov zákon o zadávání veřejných zakázek, a to nedodržením zásady rovného zacházení s dodavateli při rekonstrukci koupaliště. „Dodavatele GEOSAN GROUP, a. s., zadavatel vyzval k vysvětlení údajného rozporu mezi textovou a grafickou podobou nabídky v části řešící dojezd tobogánu a následně jej mimojiné za korekci této části nabídky vyloučil. U vybraného dodavatele Společnost Metrostav – DIZ Bazén Kyjov, který měl řešení dojezdu tobogánu naprosto identické, přitom zadavatel podobný rozpor nenamítal," stojí ve zprávě ÚOHS.

Pokud město přistupovalo k totožným řešením dvou různých dodavatelů odlišně, jde podle úřadu o zjevný rozpor se zásadou rovného zacházení. Předseda ÚOHS Petr Mlsna dnes zamítl námítku týkající se nepřezkoumatelnosti rozhodnutí.  „Prokázán byl též potenciální dopad nezákonného jednání dodavatele na výběr nejvhodnější nabídky. Předseda Mlsna nevyhověl ani námitce proti výši pokuty, neboť stanovená sankce odpovídá závažnosti přestupku, a navíc nedosahuje ani dvou procent z maximální možné výše," uvádí úřad. 

Zmodernizovaný areál vyrostl v Kyjově na místě původního koupaliště z přelomu padesátých a šedesátých let, které si před několika lety vybrali filmaři k natáčení dobového snímku o Alexandru Dukbčekovi. Ve venkovní části vznikly tři bazény, z nichž největší slouží k plavání i relaxaci v perličkové lázni. V areálu je rovněž menší bazén se nebo brouzdaliště. Příští rok se ke koupališti otevře také krytý bazén.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto František Lukl

Štítky Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, koupaliště, kyjov, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kyjov dostal od úředníků tučnou pokutu za nové koupaliště  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.