Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V hodonínské zoo zemřel nejstarší šimpanz. Podstoupil eutanázii

Hodonínská zoologická zahrada i milovníci tamních zvířecích obyvatel smutní. Ve věku třiačtyřiceti let zemřel oblíbený šimpanzí samec Ob. Podle chovatelů trpěl kvůli svému pokročilému věku zdravotními problémy, a tak musel podstoupit eutanázii.

Nejstarší šimpanzí samec v hodonínské zoo, o jehož úmrtí včera zahrada informovala, zemřel v pátek 8. července. Už na podzim loňského roku začaly Oba trápit srdčení potíže. V posledním týdnu se jeho stav rychle zhoršoval a podle odborníků již nebyla naděje na zlepšení. „Důvodem eutanázie bylo postupné selhávání oběhového systému v důsledku vysokého věku," uvedla mluvčí zahrady Marie Blahová.

Šimpanzí skupina ze Zoo Brno najde náhradní domov v Hodoníně

Brněnští šimpanzi již brzy najdou nový přechodný domov v nedaleké hodonínské zoo. Brány Zoo Brno opustí již v pondělí 20. září, a to kvůli dlouho plánované výstavbě nové expozice pro lidoopy. Její zhotovení vyjde na téměř sto milionů korun.

V tamním areálu pobýval Ob od roku 1995, kdy se společně s šimpanzí samicí přestěhoval ze zlínské zoo. Návštěvníci jej od roku 2016 mohli vídat ve výběhu ve společnosti celkem tří šimpanzic, které nyní zůstávají v samostatném výběhu. „Vedlejší výběh pak stále obývá skupina tří šimpanzů přivezených dočasně z brněnské zoo, kde probíhá rekonstrukce jejich ubikace," dodala Bláhová.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Hodonín

Štítky zoologická zahrada, hodonín, šimpanz, úmrtí, Zoologická zahrada Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hodonínské zoo zemřel nejstarší šimpanz. Podstoupil eutanázii  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.