Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Čtrnáctiletý chlapec sebral dědovi auto a odjel na vinici

Čtrnáctiletý hoch začal letní prázdniny ve velkém stylu. Sotva co odhodil aktovku do kouta, vyrazil za rekreací k dědovi na Hodonínsko. Jakmile o dvě generace starší muž usnul, sebral mu vnouček klíček od auta a vyjel na projížďku. Cestu ukončili až policisté.

Vypadalo to jako běžná noční směna. Jenže nakonec hodonínští policisté na svou víkendovku jen tak nezapomenou. Při kontrole vinařské obce nedaleko vinných sklepů si všimli zvláštního chování řidiče, a tak jej zastavili. Když šofér stáhl okénko, nestačili se divit. 

Povšimli si vozidla, které zde projíždělo, pak se najednou otočilo a začalo se vzdalovat. Proto se jej rozhodli zastavit a zkontrolovat. K jejich údivu na ně z vozidla z místa řidiče koukal čtrnáctiletý chlapec. Ve vozidle jel sám a policistům uvedl, že vozidlo si tajně půjčil od jeho dědečka, u kterého tráví prázdniny,“ popsal policejní mluvčí Petr Zámečník

Podle vyšetřovatelů bylo štěstí, že se nikomu nic nestalo. Přesto rodinu kvůli výjezdu nezletilého řidiče k vinicím čekají oplétačky se zákonem. „Policisté se případem dále zabývají, zjišťují další okolnosti a poté rozhodnout o právní kvalifikaci,“ dodal Zámečník.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Policie, Řízení, Nezletilí, Vinice, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtrnáctiletý chlapec sebral dědovi auto a odjel na vinici  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.