Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Důchodce na kole zvolil místo cyklostezky silnici. Zabila ho srážka s autem

K tragické dopravní nehodě došlo na jihomoravské silnici mezi Hodonínem a Ratíškovicemi, kde třiadvacetiletá řidička automobilu značky Škoda srazila cyklistu. Třiasedmdesátiletý muž byl neosvětlený a střet nepřežil. Důchodce jel po vozovce i přesto, že hned vedle se nacházela cyklostezka.

Třiadvacetiletá řidička škodovky řídila v noci na dnešek po dvaadvacáté hodině v rovném úseku komunikace mezi Hodonínem a Ratíškovicemi. Při jízdě nestačila zareagovat na neosvětleného kolaře, a došlo ke střetu. K nešťastné události přitom vůbec nemuselo dojít.

Souběžně se silnicí totiž vede cyklostezka s kvalitním povrchem. Tu má cyklista vždy povinnosti použít. Život muži mohlo zachránit i správně umístěné světlo. To sice na kole měl, ale z velké části jej překrýval náklad umístěný na nosiči,“ sdělil policejní mluvčí David Chaloupka.

Podle policistů je pro správnou funkci osvětlení velmi důležité i to, kde je světlo připevněné. „Cílem by měla být viditelnost na co největší vzdálenost. V souvislosti s tímto případem žádáme svědky, kteří se v uvedeném místě s cyklistou setkali před nehodou, popř. mají i kamerový záznam, aby se nám ozvali na linku 158,“ dodal Chaloupka. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky cyklista, Smrt, Nehoda, Policie, cyklostezka, silnice, ŠKODA AUTO a.s., Hodonín, Ratíškovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důchodce na kole zvolil místo cyklostezky silnici. Zabila ho srážka s autem  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.