Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nepodceňujte policisty z Kuřimi, slyšel zfetovaný řidič po prohrané honičce v poli

Smolný ale na události bohatý den prožil recidivista v Kuřimi na Brněnsku. Zdrogoval se, nasedl do vypůjčeného auto a střihl si divokou honičku s policisty, jimž po boji podlehl až v poli. Hlídka navíc zjistila, že potížista je v celostátním hledáčku.

K případu, o němž informovali policisté nyní, došlo v sobotu nad ránem. Hlavní roli sehrál třiatřicetiletý motorista, který si půjčil auto. Řidič po cestě potkal hlídku, která jej blikáním vyzvala k zastavení. K výzvě strážců zákona ale zůstal lhostejný. Šlápl na plyn a snažil se blikající automobil setřást. Jenže podle vyšetřovatelů podcenil policisty a jejich speciál, který měl proti ujíždějícímu SUV navrch na silnici i na poli.

„Kuřimští policisté se za nebezpečným řidičem neohroženě vydali také. Po pár minutách kličkování nakonec výtečník pochopil, že ani zde mu pšenka nepokvete a pokusil se vrátit zpět na silnici. To už ale jeho riskantní jízdu ukončil náraz do svahu a poslední marný pokus o útěk po svých mu zase překazili sprintující policisté,“ sdělil mluvčí policie Petr Vala

Jakmile muži v uniformách chytili výtečníka, vyzvali ho k dechové zkoušce a testu na drogy. Šofér odmítl, připustil však, že konzumoval pervitin. Problémy se následně dále kupily. „Bylo zjištěno, že má platný zákaz řízení do půlky příštího roku. Třešničkou na dortu ale bylo zjištění, že recidivista je v celostátním pátrání. Nyní bude muset svoje počínání pořádně vysvětlit. Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí několikaletý pobyt za mřížemi,“ dodal Vala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Kuřim, Policie, Honička, Alkohol, Drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepodceňujte policisty z Kuřimi, slyšel zfetovaný řidič po prohrané honičce v poli  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.