Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tišnov se rozroste o tisícovku lidí, na severu města se bude stavět

Tišnov na Brněnsku by se mohl do konce dekády postupně rozrůst až o tisíc obyvatel. Místní firma s názvem Němec Jiří stavitel totiž připravuje stavbu patnáct bytových domů s 340 byty. S první etapou by chtěla začít letos a hotovo by mohlo být v roce 2028, vyplývá z dokumentu na Informačním portálu EIA k hodnocení dopadů projektu na životní prostředí. Novostavby mají vyrůst v nejsevernější části města mezi Lomnickou a Královou ulicí.

V případě Tišnova je tisíc obyvatel poměrně citelný nárůst, v současnosti totiž ve městě žije okolo 9 200 lidí. Na místě plánové výstavby je zatím pole. Budoucí obyvatelé budou bydlet přímo pod vrchem Květnice, který je oblíbeným vycházkovým cílem místních. Zástavba bude zaujímat plochu 6,5 hektaru, domy budou nejvýše čtyřpodlažní a vznikne také čtyři sta parkovacích míst pod zemí a téměř sto na povrchu. Stavba má podmínku nulového odtoku vody z dešťů do kanalizace, proto zde vzniknou nádrže a zatravněné příkopy na zadržování vodu.

Developer bude postupovat podle územní studie, kterou si nechalo zpracovat město. Podle ní musí postavit čtyři objekty občanské vybavenosti. Jakou budou mít funkci, zatím není jasné.

V Tišnově jsou možnosti nové výstavby poměrně omezené, v posledních dvou dekádách se rozvíjela sousední lokalita Hony za Kukýrnou. Ve strategii bydlení si Tišnov stanovil, že bude držet strop 10 tisíc obyvatel. Před dvaceti lety měl zhruba o tisíc obyvatel méně než v současnosti.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Tišnov

Štítky ČR, stavby, byty, Tišnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tišnov se rozroste o tisícovku lidí, na severu města se bude stavět  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.