Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Největší aquapark do Vánoc zavírá. Chystá opravu a řeší ceny energií

Největší aquapark v Česku se na téměř dva měsíce zavírá. Důvodem je podle vedení Aqualandu Moravia dlouho plánovaná rekonstrukce areálu. Práce vlastník naplánoval v době, jež patří k nejnáročnějším z hlediska spotřeby energií. Ceny se provozovateli vodního ráje zvýšily až o pětinásobek.

Aquapark naplánoval podle slov ředitele Petra Pavlackého rekonstrukci na nejslabší měsíc z hlediska návštěvnosti, současně je to ale období, které bývá nejnáročnější z pohledu nákladů na energie. Od začátku října komunikuje Aqualand s českou vládou, od které žádá, aby i pro všechna zařízení jeho typu připravila pomoc v oblasti stoupajících nákladů za energie.  Ty se totiž zvýšily ročně o miliony. „Pevně věřím, že dojde i pro náš obor k zastropování cen energií tak, aby bylo smysluplné aquapark provozovat i v mimořádně energeticky náročných měsících, k čemuž jsme v takovém případě připraveni,“ okomentoval aktuální energetickou situaci ředitel Aqualandu Moravia Petr Pavlacký. 

Dlouho očekávaná rekonstrukce

Renovaci chystá oblíbený vodní park už dva roky, kvůli pandemii covidu-19 ji ale odsunul. „Nyní chceme vše zvládnout do Vánoc, aby u nás lidé mohli slavit závěr roku. Úpravy jako ve wellness a hotelu máme v plánu zvládnout za dva týdny a počítáme, že ihned navážeme na wellness sezónu,“ sdělil Pavlacký. Přesný termín otevření moravského aquaparku sdělí začátkem prosince. Hodnota rekonstrukce se vyšplhá na 24 milionů korun.

Nových úprav čeká Aqualand Moravia více než třicet. „Největší novinkou bude dětský bazén se dvěma tobogány a jednou skluzavkou. Návštěvníci jej najdou ve vnitřní části, kde se aktuálně nachází dětský bazén Calimero,“ popsala Drbně mluvčí aquaparku Karolína Svobodová. Dále resort čekají úpravy v šatnách, výměna světel či kompletní čistění všech bazénů, tobogánů i wellness. Ve stejnou dobu jako Aqualand se návštěvníkům uzavře také hotel Aqualand Inn, který dočká znovuotevření už 17. listopadu.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Aqualandu Moravia

Štítky Aqualand Moravia, Energetická krize, rekonstrukce, aquapark, energie, Vánoce, Česko, Vláda ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší aquapark do Vánoc zavírá. Chystá opravu i kvůli vysokým cenám energií  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.