Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U Novomlýnské nádrže vyroste velký rekreační areál. Za projektem stojí developeři z Brna

U dolní Novomlýnské nádrže na Břeclavsku by měl vzniknout rekreační areál v sousedství již existujícího UniCampu Nové Mlýny. Majitelem pozemku je brněnská společnost Vinohrádky, která už nechala letos v zimě vykácet náletové dřeviny a ponechala pouze několik vzrostlých stromů. Plánuje zde postavit 39 apartmánů se 114 lůžky, vyplývá z dokumentu na Informačním portálu EIA.

Plocha o rozloze 1,7 hektaru se nachází na východní straně dolní nádrže severně od vesnice Nové Mlýny a se zmíněným kempem bude na jižní straně přímo sousedit. Ještě o kus severněji se nachází další rekreační areál Kemp Mars. Investor zatím plánuje, že začne stavět v říjnu 2025 a hotovo by mělo být za dva roky, tedy od sezony 2028 by mohl být nový rekreační areál funkční. Záměr odpovídá regulačnímu plánu pro toto území.

Součástí areálu má být elektronická recepce a zaměstnanci do něj mají přijíždět jen v případě potřeby. Pro návštěvníky v něm bude 58 parkovacích míst, má zde stát také kolárna, sauna, grilovací místo se zázemím, sklad loděk, dětské a workoutové hřiště. Pitná voda se bude čerpat ze studní. Areál bude mít vlastní čistírnu odpadních vod.

Dokument mimo jiné zmiňuje, že jižně od areálu se nacházejí různé rekreační objekty, které zde však vznikly živelně bez povolení a nejsou zapsané v katastru nemovitostí.

Novomlýnské nádrže jsou od svého vzniku v 70. a 80. letech oblíbeným cílem různorodých rekreačních aktivit, na březích je několik kempů. Nacházejí se také v sousedství CHKO Pálava a blízko Lednicko-valtického areálu. Primárně však vznikly za účelem zadržení vody, ochrany krajiny před povodněmi a také jako zásobárna vody pro zavlažování polí, sadů a vinic.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Povodí Moravy

Štítky Nové Mlýny, Rekreace, Areál, Výstavba, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Novomlýnské nádrže vyroste velký rekreační areál. Za projektem stojí developeři z Brna  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.