Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihomoravský autobusák vezl cestující se třemi promile. Při jízdě se mu udělalo špatně

Řidič linkového autobusy doslova šokoval jihomoravské policisty. Šofér sedl za volant i přesto, že ráno před šichtou vypil půl litru rumu i vodky. Při jízdě se autobusákovi navíc udělalo zle, a tak za ním spěchali záchranáři i policie, která mu naměřila přes tři promile.

Autobus linky 551, jemuž v úterý šéfoval opilec, se rozjel po poledni spojem z Velkých Pavlovic Velkých Pavlovic do Bořetic. Cestou se mu ale neudělalo dobře, a tak spěchala k zaměstnanci přepravní společnosti záchranáři. Zdravotníci poznali, že muž není v dobré kondici kvůli alkoholu, což zaujalo policisty.  

„Přivolaná policejní hlídka pak s údivem hleděla na displej přístroje, který zobrazil hodnotu 3,33 promile alkoholu. Řidič autobusu, který vezl více než 20 osob, doznal požití půl litru rumu a půl litru vodky v ranních hodinách. Případ řešíme v tuto chvíli jako ohrožení pod vlivem návykové látky,“ popsal mluvčí policistů Pavel Šváb

Vyšetřovatelé zároveň chtějí, aby se jim ozvali lidé, kteří jeli spojem. Hledají totiž svědky události, kteří jim dopomůžou k objasnění incidentu i obvinění autobusáka. „Prosíme všechny cestující(pokud doposud nebyli s policií v kontaktu), kteří cestovali na lince 551 spojem z Velkých Pavlovic (13:09) do Bořetic cca 13:30, aby se přihlásili policistům cestou linky 158. Pokud by autobus ohrozil i ostatní řidiče na trase, uvítáme i tato svědectví, případně záznamy z palubních kamer,“ požádal Šváb.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihomoravský kraj

Štítky Policie, Autobus, Řidiči, Alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

VRAH ZA VOLANTEM - setkal jsem se, že řidič nebyl z česka a při náhradní přepravě z Brna mumlal jiným jazykem, než českým a najížděl chvílema i na chodník a na stížnosti nás cestujících mumlal i nadále nečeským jazykem!!! ŠKODA, ŽE JSEM SPĚCHAL DOMŮ A NENAHLÁSIL JEJ PŘEPRAVCI NEBO PČR - Příště už se polepším, když vidím, co řídí za HOVADA!!!

Čtvrtek, 12. ledna 2023, 07:29Odpovědět

Jihomoravský autobusák vezl cestující se třemi promile. Při jízdě se mu udělalo špatně  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.