Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z Česka vyhostili cizince, který přes jižní Moravu pašoval bulharské cigarety

Vyhoštění i osmiměsíční trest si od soudu odnesl cizinec, kterého na Břeclavsku překvapila kontrola celníků. Muž, jenž přijížděl dodávkou ze Slovenska, měl v zavazadlech nacpaných několik tisíc cigaret. Tvrdil při tom, že neznačené zboží veze do Německa.

Kontrola zastavila auto s devítičlenným osazenstvem minulý čtvrtek v nočních hodinách na dálnici D2 u Lanžhota. Při prověřování vozidla si vzali celníci k ruce speciální mobilní rentgen, kterým prozkoumali zavazadla, jimiž byl vůz zaplněný. Při skenování zjistili, že se ve čtyřech kufrech nachází větší množství cigaret.

„Řidič prohlásil, že zavazadla převáží na žádost známého do Německa, kde je má předat určené osobě. Celníci dodávku s veškerým nákladem i osoby převezli do kontrolní haly. Po otevření kufrů zjistili, že se jedná o cigarety s bulharskými tabákovými nálepkami v celkovém množství 55 520 kusů," uvedla mluvčí Celního úřadu pro Jihomoravský kraj Lada Temňáková.

Řidič byl kvůli podezření ze spáchání trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží zadržen a skončil v cele předběžného zadržení. Soudu se dočkal do dvou dnů. „Případ byl řešen ve zkráceném přípravném řízení a již v sobotu dopoledne byl muž pravomocně odsouzen. Dle rozsudku musel do sobotní půlnoci opustit území České republiky," informovala Temňáková.

Za pašování neznačených cigaret si cizinec vyslechl rovněž trest odnětí svobody na osm měsíců s podmíněným odkladem na dva roky, propadnutí převáženého zboží a doplacení spotřební daně ve výši téměř 200 tisíc korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa ČR

Štítky celní správa, cigarety, vyhoštění, soud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pinno Britt

No tak toto nebude jediný případ , ta drahota v čr je do nebe volající. A pokud půjde jen o pašování, tak můžou být ti nahoře klidní, až se nas...u lidi, tak to bude jiný fičák.

Úterý, 10. ledna 2023, 06:20Odpovědět

Z Česka vyhostili cizince, který přes jižní Moravu pašoval bulharské cigarety  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.