Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hustopeče u Brna vyhlíží nový nákupák. Nabobtná doprava, bojí se místní

Průmyslová zóna za Hustopečemi u Brna zase o něco více nabobtná. V areálu roste nový obchoďák, který rozšíří nabídku potravinových řetězců ve městě. Poprvé vlétnou lidé s košíky do objektu příští rok v létě. V areálu, kde rovněž sídlí soukromé firmy či depo přepravní společnosti, plánuje radnice výstavbu také autobusové zastávky či parkoviště.

Obchodní řetězec německé společnosti Kaufland roste na více než pěti tisících metrech čtverečních. S výstavbou už investor, který za dílo zaplatí přes 400 milionů korun, začal na podzim. Práce nepotrvají ani rok. Součástí areálu bude parkoviště pro téměř 200 aut, přibudou chodníky, napojení na cyklostezku o a posílena bude i veřejná doprava.

„Ve spolupráci s firmou Kordis už hledáme řešení budoucí autobusové zastávky, která tu logicky musí vzniknout, aby se sem lidé bez auta měli jak dostat. Pravděpodobně to bude vypadat tak, že tu budou zastavovat linky, které tudy projíždí ve směru na Velké Němčice,“ sdělila starostka Hana Potměšilová (nez).

Stavební dílo roste průmyslové zóně ve směru na Starovice, kde se nachází logistické centrum nebo depo dopravní společnosti PPL. „Kaufland bude mít rozlohu 3 500 metrů čtverečních, retailový park dalších 2 500 metrů. V porovnání se supermarkety, které již v Hustopečích jsou, se bude jednat o větší formát prodeje s novými druhy zboží,“ uvedl Tomáš Dadej, vedoucí oblasti Expanze Kaufland Česká republika 

Obavy z dopravních problémů

Termín dokončení plánují ve městě příští rok v létě.  Hustopečští mají z nového supermarketu radost, zároveň ale místní štve, že vzroste už tak hustá doprava. Developer obavy mírní, ale nevylučuje. Zároveň připomíná, že lidé si o obchoďák sami řekli. Potvrzuje to i starosta Starovic, na jejichž pozemcích se stavba nachází.

„Původně jsme tu chtěli výrobní haly, ale když se naskytla příležitost postavit tu nákupní centrum, tak nám to dávalo smysl, protože třeba já kdykoliv jedu do Hustopečí za nákupem, tak mám problém jednak najít místo k zaparkování a následně i urvat nějaký nákupní vozík. A tuto zkušenost má většina našich občanů a určitě i občanů dalších obcí,“ uzavřel starosta Starovic Antonín Kadlec (Pro naše Starovice).

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hustopeče

Štítky Hustopeče, Nakupováná, Stavba, Investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hustopeče u Brna vyhlíží nový nákupák. Nabobtná doprava, bojí se místní  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.