Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hasiči pomáhali zvířatům v nesnázích. Zachránili koně i ovci

Hasiči na jižní Moravě měli včera odpoledne napilno. Jejich pomoc potřebovala hned dvě zvířata, a to kůň na Vyškovsku, který spadl do šachty, a zbloudilá ovce na Břeclavsku. Oba vyděšené tvory se podařilo zachránit a jsou v pořádku.

Jihomoravští hasiči včera odpoledne vyjížděli na pomoc koni, který v Nemochovicích na Vyškovsku spadl do metr hluboké šachty a nemohl se svépomocí dostat ven. Hasiči jej vytáhli prostřednictvím manipulátoru. Vystresované zvíře ale museli nejprve zakrýt dekami, aby se při vyprošťování o lanové popruhy nepořezalo.

„Koně po zásahu prohlédl veterinář. Utrpěl jen drobné oděrky,“ sdělili po skončení akce zasahující hasiči. Kůň je v pořádku a nyní už se o něj stará jeho majitelka, která hasičům po celou dobu vyprošťování asistovala.

Vyškovští hasiči ale nebyli jediní, kdo zachraňoval čtyřnohé němé tváře v nesnázích. Kromě koně totiž potřebovala pomoc také zbloudilá ovce. Ta včera krátce po poledni zapadla do bahna ve vypuštěném Předním rybníku v Hustopečích. Hasiči tentokrát nepotřebovali speciální vybavení a ovci vytáhli bez větších problémů. I s jehňátkem, které svou matku doprovázelo, předali ovečku majiteli.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Záchrana, jižní Morava, kůň, ovce, HZS JMK, okres Vyškov, Jihomoravský kraj, okres Břeclav, Nemochovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči pomáhali zvířatům v nesnázích. Zachránili koně i ovci  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.