Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do Brna se dostanete snadněji a rychleji, vzkazují cestujícím z Blanenska dopraváci

Lidé z Blanenska a Brněnska netrpělivě vyhlíží konec vlakové výluky, která trvá od prosince minulého roku. Počítá se, že soupravy se na trať znovu za zhruba měsíc vrátí. Dopraváci navíc slibují, že po období nepohodlí se cestující dočkají zlepšeného komfortu. Zachovají se autobusové linky a zajistí lepší navazování spojů.

Největším přínosem změn, které nastanou 11. prosince, kdy se mění každoročně jízdní řády, bude rychlejší a jednodušší spojení mezi obcemi na Blanensku a Brnem. Krajský dopravce, společnost Kordis JMK, připravuje po návratu vlaků zachování přímých autobusových linek i lepší vlakové spojení. 

Vlaky linky S21 Skalice nad Svitavou – Boskovice budou ve Skalici nad Svitavou primárně na přípoje na rychlíky R19 a na spěšné vlaky linkyS2. Tím se dosáhne zkrácení jízdní doby Brno – Boskovice s přestupem ve Skalici nad Svitavou na 40 - 47 minut. Ve špičkách pracovních dnů bude toto spojení zajištěno každou hodinu, mimo tuto dobu pak po dvou hodinách,“ sdělil Jiří Horský, ředitel společnosti Kordisu. 

Autobusy, které přímo dojedou z moravské metropole do Boskovic, pojedou z Králova Pole z tamějšího nádraží. „Zpřehlednění linkového vedení mezi Boskovicemi a Skalicí nad Svitavou a prodloužení linky 250 ze Skalice nad Svitavou do Černé Hory umožňuje zajistit přímé spojení Boskovic s Brnem, Královým Polem kombinací linek 250 a 301 přes Černou Horu a Lipůvku a to až devětkrát za pracovní den ve školním roce v obou směrech. Vyznačené spoje linky 250 změní v Černé Hoře označení na linku 301 a budou bez přestupu pokračovat do Králova Pole,“ popsal Horský. 

Zároveň nastane změna mezi Boskovicemi a Černou Horu, mezi nimiž jezdí v současné době více linek. Do Skalice z Boskovice nepojede linka 251 a zruší se 162, kterou nahradí mezi Boskovicemi a Černou Horou vybrané spoje prodloužené linky 250 ze Skalice do Černé Hory.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto IDS JMK

Štítky Brno, Výluka, Blansko, Boskovice, Kordis, okres Blansko, Skalice nad Svitavou, Brněnsko, KORDIS JMK, a.s., Královo Pole, Skalice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Brna se dostanete snadněji a rychleji, vzkazují cestujícím z Blanenska dopraváci  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.