Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Blansku skončila oprava školy. Děti dostaly novou jídelnu i šatny

Po dvouleté rekonstrukci Základní školy Tomáše Gariggua Masaryka v Blansku si děti i pedagogové užijí novou jídelnu s kuchyní, vestibul i šatny. Rekonstrukce za osmdesát osm milionů skončila před začátkem nového školního roku. Žáky prvního září tak přivítá opravená budova.

Kapacita jídelny největší blanenské základní školy, která funguje od konce třicátých let minulého století, již nedostačovala. Město proto zahájilo rekonstrukci prostoru pro strávníky, kde nyní kuchařky vydají obědy zhruba šesti stům lidí denně. Pochutnají si nejen žáci a pedagogové, ale například také senioři z městského klubu důchodců v Blansku.

Dělníci opravili také vestibul, šatny v suterénu a parkoviště. Největší potíže způsobilo bourání přístavby v ulici Rodkovského, která obsahovala azbest. Dělníci tak při demolici původní jídelny dodržovali speciální postupy a využívali vzduchotechniku i přechodové komory.

Původní výpočet ceny za přestavbu byl okolo pětaosmdesáti milionů. V průběhu prací ale výsledná částka narostla zhruba o tři miliony. „Objednali jsme si další úpravy nad rámec původního projektu, které se týkaly věcí, jejichž potřebnost vyplynula až během rekonstrukce. Škola díky nim získala další  gastrovybavení kuchyně, novou západní fasádu, klempířské prvky i rekonstrukci rozvodů“ popsala Leona Mazourková z blanenského investičního oddělení, která měla dvouletou rekonstrukci na starosti.

Oprava, v průběhu které nebyl přerušen chod školy, byla největší investice za poslední dva roky hrazená městem. Dokončení rekonstrukce se stihlo v termínu i přes pandemii a krizi ve stavebnictví. Kantoři a žáci nyní využijí celou budovu i přilehlý areál bez omezení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Leona Voráčová

Štítky Blansko, základní škola, rekonstrukce, jídelna, šatna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Blansku skončila oprava školy. Děti dostaly novou jídelnu i šatny  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.