Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Blansko touží po vylepšení ostrova pro sportovce

Blansko chystá vylepšení zázemí Sportovního ostrova Ludvíka Daňka, na kterém se nachází například akvapark, atletický stadion nebo hokejový zimák. Okresní město na sever od Brna chystá například v areálu vybudování cyklostezky, nového sociálního zázemí nebo rekonstrukci tribuny atletického stadionu.

Blanenský sportovní ostrov patří mezi oblíbené cíle milovníků pohybu a vybízí také k procházkám rekreantů. Úpravy, jež vyjdou jen letos městský rozpočet na dvacet milionů korun, se týkají třeba kompletní rekonstrukce sociálního zázemí blanenského akvaparku, vybudování chodníčku podél řeky Svitavy směrem ke Splavu či uzamykatelných cykloboxů s nabíjením pro elektrokola. Část prací se uskutečňuje už od podzimu, další projekty se připravují. 

Kompletní rekonstrukcí a celkovou sanací prochází celý prostor sociálního zázemí akvaparku. Nové budou toalety, umývárny i vnitřní převlékárny. Byl zde obrácený spád, každý rok jsme řešili problémy se vzlínající vlhkostí, část toalet už byla mimo provoz. Teď bude vše nové, od hydroizolace až po vnitřní zařízení,“ sdělil Zdeněk Grünwald, jednatel společnosti Služby Blansko, která akvapark provozuje. Tam se například opravuje kanalizace či se chystá nové občerstvení. Počítá se s vybudováním stánků ve vnitřních prostorách, na přilehlé terase i v přízemí bývalé ubytovny, které doposud slouží jako očkovací centrum. 

Chystají se ale také další novinky, mezi něž patří vybudování dětského hřiště s asfaltovým okruhem i herními prvky nebo úprava tribuny stadionu. „Po vybudování parkovacího zázemí a nového mostu u Salmova mlýna, novém skateparku, budově zázemí sportovních aktivit nebo modernizaci tribuny a dalších prvků na stadionu ASK chceme i letos pokračovat ve zkvalitňování zázemí Sportovního ostrova. Tuto lokalitu využívají celoročně nejen sportovci, ale také řada místních k procházkám i ke sportování,“ popsal starosta Blanska Jiří Crha (ODS).

Do prázdnin by měly Sportovní ostrov v blízkosti baseballového hřiště doplnit také uzamykatelné odkládací skříňky pro sportující veřejnost nebo „Zhruba půl kilometru dlouhý chodníček vedoucí od Expalu má zajistit, aby na okruhu nedocházelo ke kolizi chodců, lidí s kočárky, pejskařů a dalších chodců s cyklisty a in-line bruslaři. Chodníček doplní také odpočinková místa, lavičky a odpadkové koše,“ uvedla vedoucí odboru správy a rozvoje města Petra Skotáková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Blansko

Štítky Blansko, Investice, Radnice, Sport, Rekreace, aquapark, Ludvík Daněk, Brno, ODS, Svitavy, Jiří Crha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blansko touží po vylepšení ostrova pro sportovce  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.