Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hráči a fanoušci se dočkají rekonstrukce sociálního zázemí ve sportovní hale

Sociální zařízení haly ASK na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka v Blansku čeká další modernizace. Stávající zázemí totiž nevyhovuje současným standardům. Podmínkou pro opravy ale byla rekonstrukce vodovodní a kanalizační sítě, která se dokončila loni. Opravy toalet začnou v červnu, hotové budou do konce prázdnin.

Před opravou dámských i pánských toalet v suterénu a v prvním patře bude třeba ve sportovní hale vyměnit staré rozvody elektřiny, vody a kanalizace. „Jsme opravdu rádi, že jsme se opravy sociálního zázemí dočkali. Současný stav nebyl nejlepší vizitkou zejména ve chvíli, kdy se pořádaly turnaje a hostili jsme u nás jiné kluby,“ komentoval opravy místopředseda blanenského basketbalového klubu Antonín Zezula.

Oprava sociálního zázemí haly navazuje na sérii rekonstrukcí, které začaly již v roce 2017. „Vloni se rekonstrukce dočkala také bývalá ubytovna u sportovní haly, která nyní poskytuje sportovcům zázemí. Na stadionu jsou také nové sedačky a prostor pro stojící diváky,“ uvedl blanenský starosta Jiří Crha (ODS).

Rekonstrukce ve sportovní hale ASK by měla začít ve druhém červnovém týdnu. Práce potrvají do konce srpna. Přestavba areálu vyjde zhruba na 1,5 milionu korun.

Hala je v provozu už šedesát let

Sportovní hala byla dokončena v roce 1959 a původně sloužila pro potřeby TJ Spartak Metra Blansko. Sportoviště s kapacitou hlediště pro čtyři stra diváků lze využít pro basketbal, volejbal, florbal, házenou nebo gymnastiku. Město Blansko je majitelem haly od roku 2011, kdy ji spolu s dalšími sportovišti převzalo od sportovních klubů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Blansko

Štítky Blansko, sport, sportovní hala, rekonstrukce, oprava, Ludvík Daněk, Jiří Crha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráči a fanoušci se dočkají rekonstrukce sociálního zázemí ve sportovní hale  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.