Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnský baseballista Večerka zabojuje o slavnou MLB. V Americe podepsal smlouvu

- Baseballista Boris Večerka podepsal profesionální smlouvu s týmem Arizona Diamondbacks a může se stát dalším českým zástupcem v nižší zámořské soutěži Minor League Baseball (MiLB). Devatenáctiletý nadhazovač je druhým hráčem Hrochů Brno po Vojtěchu Menšíkovi, který si zajistil kontrakt s organizací působící také v elitní MLB.

„Je to oficiální. Podepsal jsem kontrakt s Arizonou Diamondbacks. Těším se na novou kapitolu ve své kariéře. Tohle je jen začátek," radoval se Večerka na twitteru.

Mladý baseballista navázal na staršího bratra Viktora, jehož si před třemi lety vyhlédli Kansas City Royals. V elitní MLB dosud žádný český hráč nestartoval, nejblíže byl zatím Martin Červenka.

Večerka oslovil představitele Arizony výkony na podzimní přehlídce talentů v USA. "Bavil jsem se s několika týmy. Všechny zaujala moje rychlost. Podle nich mám prý potenciál jednou házet skoro 100 mil za hodinu (160 km/h). Proběhlo pár pohovorů na hotelu a nakonec jsem si vybral D-backs," uvedl.

Během uplynulé sezony na sebe Večerka upozornil i výkony v české soutěži. S brněnskými Hrochy se probojoval do finále, kde se stal nejmladším "startérem" play off v klubové historii.

„Co v posledních letech zažíváme, je neuvěřitelné. Po několika letech tvrdé práce s mládeží přichází konečně obrovské úspěchy i mezi dospělými. Nejprve jsme postoupili do extraligového finále a teď máme dvě sezony po sobě Hrocha, který podepsal profesionální smlouvu. Je to fantazie," prohlásil sportovní ředitel klubu Tomáš Ovesný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hroši Brno

Štítky Brno, Baseball, MLB, Smlouva, Hroši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Do kolika má VEČERKA otevřený?

Středa, 21. prosince 2022, 11:07Odpovědět

Brněnský baseballista Večerka zabojuje o slavnou MLB. V Americe podepsal smlouvu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.