Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rozhodnou souboje a jak naložíme s pukem, tuší v Brně před čtvrtfinálem s Vítkovicemi

Brněnská Kometa vstoupí dnes od pěti hodin do čtvrtfinále extraligového play off. V cestě bude stát Brňanům tým Vítkovic, který obsadil po základní části druhé místo a Jihomoravany v sezoně třikrát porazil. Brno si ale na Ostravany věří. V minulosti je ze souboje o titul dvakrát vyřadilo.

Kometa si po čtyřech zápasech předkola poradila s Mladou Boleslaví a doufá, že její cesta neskončí ani ve čtvrtfinále. Trenéři Patrik Martinec a Jaroslav Modrý věří, že Brňané jsou na soka ze severu Moravy připraveni. Mužstvo je před sérii kompletní. Do tréninku se navíc zapojili obránce Gulaši, útočník Okál i hráči z prvoligového Přerova – brankář Postava, obránci Černý, Němec a útočníci Süss a Dvořák – kterým skončila sezona.

„Máme před sebou silného soupeře, který má ambice, sílu a kvalitu. Vítkovice měly výbornou základní část a není to asi náhoda, že skončily na druhém místě. Teď to ale bude o nás, musíme se pořádně připravit a začíná se od stavu 0:0,“ zhodnotil soka na klubovém webu asistent brněnského kouče Jaroslav Modrý. 

Kometa se s druhým týmem po základní části v minulosti potkala v play off už dvakrát. V obou případech byli Brňané úspěšnější. Naposledy před dvěma roky otočili sérii předkola z 0:2 na 3:2 na zápasy. Brno doufá, že Vítkovice zaskočí znovu i díky větší rozehranosti. Zatímco Ostravští odehráli poslední zápas 5. března, Kometa byla v zápřahu a poslední utkání hrála v neděli.

 „Myslím, že je to ideální načasování na odpočinek mezi dalším zápasem. Klukům pauza pomohla, vyčistili si hlavu a připraví se na dalšího soupeře. Vítkovice mají postavený tým na fyzičce, mají menší hřiště, hodně blokují střely, žádný z hráčů neuhne. Řekl bych, že zápasy budou hodně o osobních soubojích a detailech. Musíme dobře nakládat s pukem a dostávat se do předbrankových prostorů,“ popsal zkušený trenér.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozhodnou souboje a jak naložíme s pukem, tuší v Brně před čtvrtfinálem s Vítkovicemi  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.