Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kometa narazí ve čtvrtfinále na Vítkovice. Chceme postup, zní z Brna

Hokejisté brněnské Komety se ve čtvrtfinále extraligového play-off utkají s Vítkovicemi. O soupeři rozhodl pátý duel předkola mezi Libercem a Plzní, kterou ubojovali Severočeši až v prodloužení. Série startuje v pátek na ledě Ostravanů, již mají v sestavě i bývalé hráče Brna v čele se střelcem Peterem Muellerem.

Ostravští skončili po základní části na druhém místě. Kometa obsadila sedmou příčku a cestu do čtvrtfinále si zajistila postupem z předkola přes Mladou Boleslav. Vítkovice porazily Brňany v sezoně třikrát. V play-off má ale lepší bilanci Brno, které Severomoravany naposledy vyřadilo v roce 2021, když otočilo sérii z 0:2 na 3:2 na zápasy. 

„Vítkovice prožívají výbornou sezonu, skončily druhé a udělaly přes sto bodů. Mají výborné hráče, zdobí je obětavost, dokáží zablokovat mnoho střel. Rozhodne to, kdo se častěji dostane do předbrankového prostoru, kdo se do těchto míst bude víc tlačit a kolik z toho ten tým dokáže vytěžit gólů,“ sdělil na klubovém webu kouč Kometa Patrik Martinec

Podle kouče jihomoravského celku půjde o atraktivní zápasy i vzhledem k tomu, že oba kluby se těší silné fanouškovské podpoře. „Mohla by to být skvělé série. V play-off se ale rozdíly mažou a hrajeme pro to, abychom vyhrávali. Chceme jít co nejdál,“ dodal Martinec.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Kometa, Brno, Extraliga, Play off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

A CO JEŠTĚ CHCETE?????

Středa, 15. března 2023, 06:16Odpovědět

Kometa narazí ve čtvrtfinále na Vítkovice. Chceme postup, zní z Brna  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.