Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kometa vyhrála po pěti letech v Mladé Boleslavi a slaví postup do čtvrtfinále

Hokejisté brněnské Komety postupují do čtvrtfinále play off. Brňané si pokračování v extraligovém boji o titul zajistili nedělní výhrou na ledě Mladé Boleslavi 5:1 a celkem uspělo v sérii 3:1 na zápasy. Brno zvítězilo v aréně Středočechů poprvé od roku října 2017. V dalším kole narazí na Vítkovice nebo pražskou Spartu.

Na úvodní gól se nečekalo ani dvě minuty. Úvodní přesilovku zápasu dokázal využít doklepnutím puku v brankovišti brněnský útočník Strömberg. Krátce nato napřáhl z mezikruží Holík a dělovkou nedal brankáři Krošeljovi šanci.Domácí hráči se snažili ve druhé třetině s výsledkem pohnout, ale vyložené šance nepřicházely. Naopak se začala postupně otevírat okénka v jejich obraně. Jednoho využil v polovině zápasu Flek, který poslal vyražený puk před branku tak, že se odrazil do sítě od Pýchovy brusle.

Úniky Zaťoviče a Šalého pak dokázal slovinský brankář Boleslavi pokrýt, na Ondráčkův pokus ze 40. minuty už byl ale krátký. To už na ledě nebyl domácí Štich, který po ataku na jednoho z protivníků dostal trest na pět minut a do konce utkání.Ve třetí třetině se už Kometa zaměřila spíše na bránění náskoku, navíc se ještě jednou dokázal prosadit Ďaloga. Na druhé straně přece jen překonal Furcha svým třetím víkendovým gólem finský obránce Lintuniemi.

Mladá Boleslav chyběla ve čtvrtfinále naposledy v roce 2018, kdy se ani nedostala do play off. V minulých dvou ročnících ztroskotala shodně až v semifinále na mistrovském Třinci. Naopak Kometa loni vypadla právě už v předkole po porážce s Libercem 2:3 na zápasy.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 52. Lintuniemi (Pláněk, J. Stránský) - 2. Strömberg (Kundrátek, Holík), 8. Holík (Horký, J. Ondráček), 31. Flek (K. Pospíšil, Kučeřík), 40. J. Ondráček (Zaťovič, Vincour), 50. Ďaloga. Rozhodčí: Šír, Sýkora - J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 6:4, navíc Štich (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3835. Konečný stav série: 1:3.
Mladá Boleslav: Krošelj - Lintuniemi, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Bernad, R. Jeřábek, Štich - Lantoši, O. Roman, Söderlund - Šťastný, Fořt, Lunter - Šmerha, O. Najman, Malát - Kelly Klíma, Bičevskis, J. Stránský. Trenér: Kalous.
Brno: D. Furch - Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas - Horký, Holík, Zaťovič - Šalé, Strömberg, A. Zbořil - K. Pospíšil, Kollár, Flek - Koblížek, Zembol, Vincour - Ondráček. Trenér: P. Martinec.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky Kometa, Brno, Extraliga, Mladá Boleslav, Play off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

A CO CHLEBA A PIVO - BUDE LEVNĚJŠÍ?????

Neděle, 12. března 2023, 21:11Odpovědět

Kometa vyhrála po pěti letech v Mladé Boleslavi a slaví postup do čtvrtfinále  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.