Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brno zvládlo první zápas předkola. Boleslav trestalo v přesilových hrách

Hokejisté brněnské Komety vstoupili vítězně do předkola play off. Na domácím ledě uspěli v bojovém utkání proti Mladé Boleslavi 4:2 a ujali se vedení v sérii hrané na tři vítězná utkání. Brno k výhře dovedly využité přesilové hry. Další zápas je na programu ve čtvrtek.

Úvod zápasu se nesl v duchu maximálního nasazení a emocí na obou stranách a sudí během pár minut udělili shodně oběma celkům po čtyřech trestných minutách. Skóre se však neměnilo.

Hrálo se ve vysokém tempu, střelecky aktivnější byli v prvním dějství hosté, ale větší šance si vypracovali Brňané. V přesilové hře trefil ve vyložené pozici Kundrátek čepel hole gólmana Krošelje, který zaskočil za zraněnou jedničku Novotného. V úvodu druhé třetiny trefil Lantoši v přesilové hře tyčku Furchovy branky, jinak ale pokračovala vyrovnaná bitva s minimem šancí. Bruslaři vzápětí nevyužili ani třetí vyloučení Pospíšila v zápase, ale krátce po jeho návratu na led prostřelil Furcha po teči domácího obránce Šťastný.

Do minuty však bylo vyrovnáno, když po jedné z mála chyb obrany Středočechů vybojoval puk Horký, našel volného Holíka a ten nedal Krošeljovi šanci. Vývoj duelu se lámal v závěru druhé třetiny, nejprve Šalé nevyužil dobrou střeleckou příležitost, ale jeho spoluhráči pak dvěma brankami v přesilovkách dokázali, že hra v početní výhodě je jejich silnou zbraní. Nejprve odčinil disciplinární hříchy Pospíšil a ve 40. minutě propálil Krošelje Kundrátek.

Dvoubrankové manko přinutilo Mladoboleslavské k maximální útočné aktivitě, Lantoši opět v přesilovce trefil tyč, ale ještě v téže početní výhodě snížil Lunter.Nicméně pro Středočechy to velkou vzpruhu neznamenalo, neboť minutu po kontaktním gólu dorazil Pospíšilovu střelu do branky Flek. Brno v nervózním závěru plném šarvátek a následných trestů cenné vítězství uhájilo a porazilo Mladou Boleslav poprvé od loňského února.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 32. Holík (Horký), 38. Pospíšil (A. Zbořil), 40. Kundrátek (Holík), 45. Flek (Strömberg, Pospíšil) - 31. Šťastný (R. Jeřábek, Lantoši), 44. Lunter (Fořt). Rozhodčí: Hradil, Kika - Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 8:8, navíc Ščotka (Brno) - Kelly Klíma (Boleslav) oba 5 min. Využití: 2:1. Diváci: 6142.
Brno: D.­ Furch - Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas - Horký, Holík, Zaťovič - Pospíšil, Kollár, Flek - Šalé, Strömberg, A. Zbořil - Koblížek, Zembol, Vincour. Trenér: P. Martinec.
Mladá Boleslav: Krošelj - Lintuniemi, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Bernad, R. Jeřábek, Štich - Lantoši, O. Roman, Malát - Šťastný, Fořt, Söderlund - Kelly Klíma, O. Najman, Lunter - J. Stránský, Bičevskis, Dvořáček. Trenér: Kalous.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hc Kometa

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zvládlo první zápas předkola. Boleslav trestalo v přesilových hrách  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.