Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometa má na kontě další prohru. Doma schytala pět branek od Vítkovic

Hokejisté brněnské Komety se dál topí ve výsledkové krizi. V osmatřicátém kole extraligy podlehli na domácím ledě Vítkovicím 2:5 a připsali si čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů. O výhře Ostravanů rozhodla první třetina, ve které hosté nasázeli Brnu čtyři branky.

První třetina nabídla zajímavou hokejovou podívanou. Fanoušci na tribunách se rozhodně nenudili, především ti Ostravští. Již ve druhé minutě si mohli zakřičet gól, protože se na pravém kruhu zjevil volný Dej a střelou pod vyrážečku překonal Furcha. O necelou minutu později bylo vyrovnáno, Petr Holík si najel taktéž z pravého kruhu a svižnou střelou propálil Stezku.

Mezi třetí a šestou minutou došlo ke střídání brankářů, neboť Furchovi museli kustodi opravit výstroj a nakrátko šel do branky Čiliak. Jakmile však slovenský gólman znovu přepustil místo svému kolegovi, radoval se bombou od modré čáry Robert Bukarts.

Kometa se však velmi rychle dokázala oklepat a znovu vyrovnat. Po Pospíšilově dobré práci u mantinelu obdržel přesný pas mezi kruhy Horký a přesnou střelou nedal Stezkovi šanci.

Pak začaly úřadovat přesilovky. Zatímco Kometa svou nevyužila, Ostravanům vyšly hned dvě v řadě. Nejprve Kalus dostal až příliš mnoho prostoru před Furchem a neomylně zavěsil. A čtyři minuty před koncem si Brňané špatně rozebrali pětici hostů a přenechali naprostou dálnici Kriegerovi, který už to neměl složité.

Druhá třetina nabídla takřka přesný opak té první. Šancí na obou stranách výrazně ubylo, což platilo i o vstřelených brankách. Kometa si sice v úvodních minutách prostřední části vytvořila tlak, ten se jí ale gólem korunovat nepodařilo. V polovině zápasu chybělo Flekovi ke střeleckému úspěchu jen pár centimetrů. Hollandovu dělovku od modré čáry totiž Stezka jen vyrazil a hbitý forvard volný puk z mezikruží poslal jen těsně vedle pravé tyče.

Chvíli nato o sobě dal vědět i čerstvý stříbrný medailista z mistrovství světa dvacítek Šalé. Ten si nejprve u levého mantinelu narazil se Strömbergem a z levého kruhu protáhl Stezku. Ihned poté se ze středního pásma do střelecké pozice dostal sám, ani z osy hřiště ale nedokázal vítkovického gólmana překonat. V samém závěru druhé části pak mohl skórovat Grman, jenž dostal na pravý kruh zpoza branky nabito od Kaluse, z první ale s přičiněním Furcha poslal puk jen do ochranné sítě.

Ve třetí části se dlouho čekalo na šanci, hrál se oboustranně vyrovnaný, ale hlavně neurovnaný hokej. Oba týmy kupily mnoho chyb, jednu udělala ve 47. minutě Kometa, která popáté inkasovala. Nahození Stehlíka vyrazil Furch před sebe, kde byl pozorný Kotala a ten poslal puk do sítě. Zbylé minuty se spíše už jen dohrávaly, Kometa si kromě střel Fleka s Hollandem nic nevypracovala a Vítkovice v poklidu dokráčely pro tři body.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 2:5 (2:4, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Holík (K. Pospíšil, Horký), 7. Horký (K. Pospíšil) - 2. Dej (M. Kalus, Raskob), 6. Roberts Bukarts (Krieger), 12. M. Kalus (Mikuš, Roberts Bukarts), 16. Krieger (Roberts Bukarts), 47. Kotala (M. Kalus, J. Stehlík). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček - Klouček, Zíka. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:2. Diváci: 5018.
Brno: D. Furch (3.- 6. Čiliak) - Kundrátek, Kučeřík, Holland, Ščotka, Hrbas, Gulaši, F. Němec - Horký, Holík, K. Pospíšil - Flek, Kollár, Zaťovič - Šalé, Raška, Ondráček - Koblížek, Strömberg, Vincour. Trenér: P. Martinec.
Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Gewiese, J. Stehlík, Prčík, L. Kovář - Lakatoš, Marosz, L. Krenželok - Lednický, Krieger, Roberts Bukarts - M. Kalus, Dej, Kotala - R. Půček, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa má na kontě další prohru. Doma schytala pět branek od Vítkovic  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.