Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Úspěch pro brněnský hokej. Čtyři odchovanci Komety slaví stříbro z juniorského šampionátu

, aktualizováno 6. ledna 2023, 12:30

Česká hokejová dvacítka slaví senzační úspěch. Po osmnácti letech vezou mladíci medaili z juniorského šampionátu. V kanadském Halifaxu získali svěřenci Radima Rulíka stříbro. Pod cenným kovem jsou navíc výrazně podepsaní hráči s vazbami na Brno a Kometu.

Hokejová dvacítka se po letech půstu dočkala výrazného úspěchu. Z mistrovství světa se parta okolo střelce Jiřího Kulicha, talentovaného obránce Davida Jiříčka nebo spolehlivého brankáře Tomáše Suchánka vrací s druhým nejcennějším kovem. Do finále, v němž Češi padli s Kanadou až po prodloužení 2:3, pomohli mužstvu hned čtyři hráči, kteří se hokejovému řemeslu učili v brněnské Kometě.

Součástí týmu byl odchovanec klubu Jakub Brabenec, který momentálně působí v zámoří, kde hraje za tým Charlottetown Islanders. Stejně jako Brabenec v Brně vyrostli útočníci Jakub Kos a Eduard Šalé, který patří mezi největší naděje ročníku 2005. Posledním hráčem, jenž sice hokejově vyrostl v Přerově, ale do velkého hokeje ho poslala Komety, byl kapitán mužstva Stanislav Svozil. Ten momentálně zkouší za mořem prorazit do NHL v dresu Columbusu.

„Bylo to něco neuvěřitelného, bylo vidět, že tady všichni šlapou. Za každého každý by tady položil život. Myslím si, že když k něčemu jdete, tak to štěstí se vám vrátí. A toto je přesně ten důkaz, co se nám teď povedlo," komentoval mimořádný úspěch Jakub Brabenec na klubové webu Komety.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kometa Brno

Štítky Brno, Kometa, Šampionát, Junioři, Reprezentace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěch pro brněnský hokej. Čtyři odchovanci Komety slaví stříbro z juniorského šampionátu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.