Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kometa pod novým trenérem vyhrála. Kladno i s Jágrem udolala v prodloužení

Hokejisté brněnské Komety po osmi prohrách zabrali. V devětadvacátém kole extraligy doma porazili v prodloužení Kladno 3:2, které nastoupilo i s padesátiletým Jaromírem Jágrem. Vítězství domácích, které poprvé vedl nový kouč Patrik Martinec, trefil útočník Petr Holík. Středočeši naopak prohráli popáté z uplynulých šesti duelů.

V dresu hostí nastoupil podruhé v této sezoně Jaromír Jágr a majitel klubu byl na ledě při prvním gólu svého týmu, který v přesilovce po pěkné kombinaci vstřelil Kubík.

Jinak se Rytíři museli většinou bránit nátlakové hře domácích, šance Kundrátka ještě zůstaly nevyužity, po kombinaci prvního útoku se prosadil nejlepší střelec Brna Horký a připsal si 15. gól v sezoně.

Druhá třetina přinesla vyrovnanou partii, v níž se střídaly úseky s mnohdy až velkým tlakem jednoho či druhého týmu. Skórovat mohl na straně domácích Dufek či Koblížek, za hosty Zikmund. Gólově se prosadil až v přesilové hře nejproduktivnější hráč Brna Holík.

Domácí psychickou výhodu vedení hned na začátku třetí třetiny srovnal po individuální akci Filip vyrovnávacím gólem, na němž se asistencí podílel Jágr.

Hra se vrátila do předchozích kolejí s řadou nepřesností na obou stranách a tudíž i s minimem šancí. Tři minuty před koncem mohl zápas rozhodnout Horký, ale vysoko přestřelil.

V prodloužení se ale po Horkého přihrávce prosadil podruhé v zápase Holík a zasloužil se o dva body pro svůj tým. Brno porazilo Rytíře podruhé v sezoně, ale poprvé doma.

HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 3:2 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Horký (Flek, Holík), 38. Holík (A. Zbořil), 63. Holík (Horký) - 8. Kubík (Plekanec, Cibulskis), 42. Filip (Sotnieks, Jágr). Rozhodčí: A. Jeřábek, Hradil - Synek, Axman. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. Diváci: 5754.
Brno: Furch - Kundrátek, Kučeřík, Hrbas, Ščotka, Holland, Gulaši, Ďaloga - Horký, Holík, Flek - Dufek, A. Zbořil, Zaťovič - Koblížek, Strömberg, Kollár - Kratochvíl, Süss, Vincour. Trenér: P. Martinec.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Slováček, Sotnieks, Babka, Cibulskis - Kubík, Plekanec, Brodecki - Pytlík, Indrák, Bláha - Jágr, Filip, M. Procházka - Melka, Zikmund, Michnáč - Beran. Trenér: Vejvoda.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Kometa, Brno, Kladno, Extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa pod novým trenérem vyhrála. Kladno i s Jágrem udolala v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.