Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kometa schytala další debakl. Před domácími fanoušky podlehla Liberci 0:5

, aktualizováno 22. listopadu 2022, 20:52

Hokejisté brněnské Komety schytali druhou vysokou porážku za sebou. Po prohře 1:5 v Litvínově podlehlo Brno v dohrávce 17. kola extraligy na domácím ledě Liberci 0:5. Brňané kvůli nezdaru přišli o domácí sérii šestí vítězství v řadě. Liberec naopak po dvou porážkách zabral a připsal si tříbodové vítězství i díky hattricku útočníka Ordoše.

Liberecký brankář Jakub Neužil při svém druhém startu v sezoně udržel poprvé v kariéře v nejvyšší soutěži čisté konto. Severočeši zabrali po dvou porážkách a v tabulce poskočili na osmé místo, Brno zůstalo po třetí porážce ze čtyř zápasů páté. Utkání se mělo původně hrát v úterý 1. listopadu, ale kvůli technické poruše na chlazení v brněnské hale byl duel odložen na dnešek.

Už v páté minutě skončil zápas pro libereckého útočníka Vlacha, který za faul na Zaťoviče do oblasti hlavy a krku dostal trest ve hře a musel do kabin. Kometa během pěti minut početní převahy nepotvrdila, že přesilovky bývají její silnou stránkou.

Naopak, krátce po srovnání početního stavu se ke střele téměř od modré čáry dostal Melancon a puk z jeho hole doplachtil do Furchovy branky.Kometa se do většího náporu dostala až po první přestávce, jenže narážela na výborně chytajícího Neužila. Liberec vytěžil v této fázi z minima maximum. Ve 25. minutě po rychlém brejku prostřelil brněnského gólmana Ordoš a za čtyři minuty později navýšil vedení Tygrů na rozdíl tří gólů Šír. Furcha následně vystřídal v brance podobně jako v minulém kole v Litvínově Čiliak.

Ani on ale dlouho nevydržel s čistým kontem. Za sekání Hrbase nařídili sudí trestné střílení, které bezpečně proměnil Ordoš. Severočeši si herní pohodu udrželi i v závěrečném dějství, Ordoš korunoval svůj skvělý výkon třetí trefou, mdlá Kometa se nezmohla ani na čestný úspěch.Liberec tak Brnu oplatil porážku 2:3 po prodloužení z první části soutěže a navázal na jarní předkolo play off, kdy Kometu vyřadil 3:2 na zápasy.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Melancon (Balinskis, Bulíř), 25. Ordoš (Filippi, Birner), 29. Šír (Derner, P. Jelínek), 35. Ordoš z trest. střílení, 50. Ordoš (Birner). Rozhodčí: Mrkva, Ondráček - Gebauer, Rampír. Vyloučení: 1:1, navíc Vlach (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6378.
Brno: Furch (29. Čiliak) - Ďaloga, Ščotka, Kundrátek, Hrbas, Kučeřík, Gulaši - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Vincour, T. Sallinen, Kratochvíl - Kollár, A. Zbořil, Šalé - Dufek. Trenér: Pešout.
Liberec: Neužil - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Ivan, J. Dvořák, Derner, Kolmann - Faško-Rudáš, Bulíř, A. Najman - Ordoš, Filippi, Birner - Flynn, Šír, J. Vlach - Rychlovský, P. Jelínek, Dlouhý. Trenér: Augusta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa schytala další debakl. Před domácími fanoušky podlehla Liberci 0:5  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.