Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hokejová Kometa si z Olomouce veze výhru 3:2

Hokejisté Olomouce podlehli v 11. kole extraligy doma brněnské Kometě 2:3 a klesli z prvního na třetí místo. Neuspěli po dvou porážkách za sebou. Brňané naopak vyhráli čtvrtý z posledních pěti duelů.

Úvodních deset minut nabídlo opatrný hokej s minimem šancí na obou stranách. Domácího Konráda prověřil dvakrát Koblížek a tečovaný puk Strömberga, Čiliak zasáhl proti dvěma pokusům Kucsery. Po polovině první třetiny využil povedeného střídání Kollár, který poprvé ze strany trefil jen Konráda, ale o chvíli později zamířil přesně do horního rohu olomoucké branky a poslat Kometu do vedení.

Domácí dokázali srovnat z první přesilové hry, střelou od modré čáry se prosadil obránce Rašner. Hned vzápětí navíc mohl otočit vývoj zápasu Anděl, ale z dorážky zamířil jen do boční sítě. Za hosty se naopak neprosadili dorážející Kundrátek a Flek.

Také ve druhé třetině se dostali do vedení hosté, po nedůsledném bránění domácích prostřelil Konráda zblízka Strömberg. Třetí branku pak Kometa přidala při své první přesilové hře v zápase, na konci dobře sehrané kombinace se trefil přesně k tyči Flek.

Převahu hostů ve druhé třetině mohl pečetit v situaci čtyř proti dvěma Zbořil, jehož střelu z první pokryl přesouvající se Konrád. Také díky tomu a další využité přesilové hře, při které se prosadil olomoucký kapitán Ondrušek, domácí snížili před koncem druhé třetiny na rozdíl jediné branky.

Olomouc se ve třetí třetině nadechla k pořádnému tlaku, její snahy o vyrovnání ale vždy ztroskotali na dobře chytajícím Čiliakovi nebo obětavě blokujících hráčích Komety. Stejným výsledkem dopadla i přesilová hra domácích pěti proti třem, během které několikrát zahrozili Káňa se Škůrkem.

Vzápětí se neujal ani nadějný pokus Kunce, proti němuž Čiliak zasáhl ramenem. Když už Dujsík Čiliaka střelou od modré překonal, zachránila hostujícího brankáře tři minuty před koncem zápasu branková konstrukce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kometa Brno

Štítky hokej, kometa brno, extraliga, olomouc, SK Sigma Olomouc, HC Kometa Brno, Brno, přesilová hra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová Kometa si z Olomouce veze výhru 3:2  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.