Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hokejová Kometa vítá posilu do brankoviště. Na tři roky podepsala reprezentanta Furcha

Brněnská Kometa hlásí výraznou posilu kádru. Mužstvo posílí dvaatřicetiletý brankář Dominik Furch. Účastník dvou mistrovství světa a vítěz švédské ligy podepsal na jihu Moravy smlouvu na tři roky. Naposledy chytal odchovanec pražské Kobry ve švédském týmu Färjerestad, kde slavil titul.

Majitel Komety Libor Zábranský toužil po doplnění brankoviště. K Markovi Čiliakovi a Mateji Tomkovi nyní přivedl zkušeného Furcha, který chytal v minulosti za ruský Omsk, švédské Örebro nebo pražskou Slavii. Brankář se vrací do české extraligy po sedmi letech.  

Těším se na návrat do extraligy. Když se od Komety objevila nabídka na delší spolupráci, tak to pro mě bylo zajímavé. Chtěl jsem po sezoně směřovat do zahraničí, ale čekal jsem už moc dlouho a nic zajímavého se neobjevilo. I v hlavě jsem měl myšlenku, že může přijít po dlouhé době návrat do Česka,“ sdělil Furch na klubovém webu, kde dále sdělil, že se těší na fanoušky. „Když za vámi stojí fanoušci, hraje se mnohem líp. Pamatuji si na skvělou atmosféru ještě když jsem hrál extraligu, opravdu se těším,“ popsal hokejista, který v české extralize naposledy chytal krátce za Plzeň.

Furch se trenérovi Pešoutovi bude hlásit poprvé v pondělí. „Nechtěl jsem řešit post brankáře jen na jednu sezonu, ale s výhledem na více let, abychom vytvořili kostru mužstva, která bude hrát o ty nejvyšší příčky. Máme tři kvalitní gólmany a z logiky věci bude chytat ten, který bude lepší a mít nejlepší formu. Jsem moc rád, že jsme rozšíření kádru dokázali vyřešit v tak krátké době,“ uvedl majitel klubu Libor Zábranský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karel Švec

Štítky Kometa, Brno, Přestupy, Extraliga, Dominik Furch, Mistrovství světa ve fotbale, HC Kometa Brno, Morava, Extraliga ledního hokeje, Libor Zábranský, SK Slavia Praha, Avangard Omsk, Matej Tomek, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová Kometa vítá posilu do brankoviště. Na tři roky podepsala reprezentanta Furcha  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.